• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu utvrđene sumnjive transakcije Berezovskog

Izvor Beta

Uprava za sprečavanje pranja novca Srbije nije utvrdila da su sumnjivim novcem pokojnog ruskog biznismena Borisa Berezovskog kupovane firme u Srbiji.

"U okviru provera transakcija Salforda u Srbiji, imali smo posredna saznanja o vlasništvu Berezovskog u tom investicionom fondu, ali ta saznanja nisu dokazana", kazao danas direktor Uprave Aleksandar Vujačić.

Salford je u Srbiji, preko Denjub fuds grupe BV i Clates holdinga BV iz Amsterdama, vlasnik nekoliko kompanija.

Apelacioni sud Srbije danas je saopštio da je Glavno tužilaštvo Ruske Federacije u oktobru prošle godine od Srbije tražio zabranu raspolaganja imovinom Denjub fuds grupe BV i Clates holdinga BV, zbog sumnje da se radi o imovini stečenoj krivičnim delima za koja je Berezovski optužen u Rusiji.

Viši sud u Beogradu je 11. jula ove godine zabranio Denjub fuds grupi BV i Clates holdingu BV otuđenje i opterećenje njihovih udela u kompanijama u Srbiji - Bambi Banat, Zabavni park za decu i omladinu Bambi park, Imlek, Mlekara Subotica, Knjaz Miloš, Knjaz Miloš-Natura, Belosavac 2001. i Sekopak.

Tu odluku je 14. avgusta poništio Apelacioni sud i vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, s obrazložnjem da nije dokazana vlasnička povezanost Berezovskog i kompanija u Srbiji.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image