• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fijat hoće da sarađuje sa Železarom Smederevo

Izvor Tanjug

Italijanski Fijat namerava da sarađuje sa smederevskom Železarom, od koje bi godišnje kupovao limove za 500.000 vozila, izjavio je danas u Kragujevcu Mlađan Dinkić.

Odlazeći ministar finansija i privrede je rekao da je mu je generalni direktor kompanije Fijat automobili Srbija (FAS), Antonio Chezare Ferara, predao pismo o tim namerama potredsednika Grupe Fijat, Alfreda Altavile prilikom njihovog današnjeg sastanka u kragujevačkoj fabrici.

"Da bi došlo do te saradnje potrebno je da Železara investira u lniju za galvanizaciju čelika", kazao je on novinarima, posle susreta sa domaćinima u FAS-u.

Naglašavajući da je FAS najveći srpski izvoznik i da automobilska industrija vuče industrijski razvoj zemlje, Dinkić je dodao da će ta fabrika u ovoj godini ostvariti izvoz vredan 1,5 milijardi evra.

"Tražnja za automobilom 'fijat 500L' u SAD duplo je povećana", naveo je on i napomenuo da trenutno u fabrici u Kragujevcu radi 3700 radnika, što je, kako je rekao, mnogo više nego što je predviđeno strateškim ugovorom između Fijata i srpske vlade.

Dinkić, koji je prvi kupac modela 500L preporučio je svima da kupe taj automobil, ističući da auto više vozi njegova supruga, i da je on prezadovoljan kvalitetom tog vozila.

"U Srbiji se proizvode dve trećine auto-delova za model '500L' i strategija mog naslednika mora biti da se stimulišu postojeći proizvođači, ali i da ovde dođe još komponentaša", kazao je on.

Dinkiću je u kragujevačkoj fabrici predstavljen novi model "500L living" sa sedam sedišta posle sastanka sa generalnim direktorom FAS-a, Ferarom, koji je novinarima rekao da je zahvalio Dinkiću na dobroj saradnji i izrazio nadu da će takva biti i saradnja sa novim ministrom, budući da je država vlasnik 33 odsto kapitala FAS-a.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image