• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PKS poziva na bolji odziv države

Izvor Beta

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić izjavio je da institucionalna saradnja mora biti bolja i da je to glavni okvir za razvoj privrede Srbije.

Sertić je prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji PKS sa Agencijom za privredne registre (APR), Agencijom za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije (AOFI), Kancelarijom Saveta za nacionalnu bezbednost i Privrednom komorom Zelene Srbije, istakao da će PKS raditi na unapređenju saradnje sa svakom agencijom pojedinačno.

Kako je objasnio, cilj sporazuma je razmena informacija i zajedničke aktivnosti koje će podsticati razvoj privrede Srbije.

Direktor APR-a Zvonko Obradović kazao je nakon potpisivanja memoranduma u PKS da se nada da će ubuduće državne institucije bolje sarađivati u sprovođenju zakonskih procedura.

"Po poslednjem izveštaju Svetske banke Srbija je ušla u krug 10 vodećih zemalja reformatora, a reforma je pre svega bila u primeni novog Zakona o privrednim društvima i postavljanju elektronskog registra sudskih zabrana", objasnio je on.

Obradović je dodao da je Srbija, kada su u pitanju procedure za pokretanje biznisa, prema izveštajima Evropske komisije, "u potpunosti u skladu" sa evropskim standardima.

Direktor Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost Goran Matić kazao je da značajan deo tržišta EU predstavljaju poverljive nabavke sa oznakom tajnosti, a da je do sada je Srbiji bilo onemogućeno da nastupa na tržištima jugozapadne Evrope.

"Donošenjem podzakonskih akata otvara nam se i nova dimenzija tržišta i sa PKS planiramo da otvorimo i programe edukacije za kompanije koje će u narednom periodu učestvovati u nekim projektima EU, prvenstveno u vezi sa IT tehnologijama", rekao je Matić.

Memorandum potpisan između PKS i AOFI trebalo bi da unapredi uslove  poslovanja za izvoznike, podigne konkurentnost domaće privrede i poveća izvoz, dok sporazum PKS i Privredne komore Zelene Srbije treba da unapredi saradnju u oblasti zaštite životne sredine.

Tagovi

pks

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image