• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće da rade, ali da im drugi nađu posao

Izvor mondo.rs

Anketa Infostuda pokazala da svaki četvrti ispitanik aktivno traži honorarni posao preko leta, dok bi trećina radila ako bi im se posao ponudio, ali ga ipak nisu aktivno tražili.

U anketi  je učestvovalo oko 1.000 mladih.

Rezultati ankete "Da li planirate da pronađete honorarni posao preko leta" pokazali su da oko 15 odsto anketiranih uveliko radi, dok je četvrtina ispitanika navela da su bili u potrazi za poslom, ali ga nisu našli.

Svaki peti anketirani je naveo da mu pronalazak posla "nije ni na pameti", dok je najmanje onih koji u ovom periodu još odmaraju i nisu odlučili da li žele da rade (oko 8 odsto).

Kako se navodi u saoštenju, mladi u Srbiji hoće da rade, ali im nedostaje inicijative i više informacija o mogućnostima za pronalazak posla.

Dodaje se da studenti u Srbiji često ne pristupaju aktivnom traženju posla, niti su dovoljno upoznati sa mogućnostima za zapošljavanje tokom studija, kao ni sa raspoloživim praksama koje nude srpske firme.

Veliki problem za zapošljavanje mladih u Srbiji, kako se ističe, jesu poslovi koje bi studenti mogli da rade, ali se za njih traži ozbiljno radno iskustvo.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan - Nish

Ne stvari stoje ovako. Ako ste mladi rećiće vam da ste premladi i da nemate iskustva. A ako imate iskustva i imate malo više godina rećiće vam da vi suviše znate i da ste prestari za posao i tako vas vrte u krug. Ako Drzava Srbija hoće da ide napred i da bude deo Sveta i Evrope mora da zapošljava svoje gradjane bili stari ili mladi. Mora da menja Zakon o radu iz fundamenta jer se radnici u Srbiji osećaju veoma nesigurno.

special image