• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putevi Srbije traže od Alpine 54 miliona odštete

Izvor Tanjug

Bečka advokatska kancelarija je u ime Puteva Srbije nadležnom sudu u Beču uputila odštetne zahteve u ukupnom iznosu od 53,8 miliona evra u okviru stečajnog postupka kompanije Alpina.

Zahteve je podnela advokatska kancelarija Rajh Rorvig Hajnc Rehtsanvelte, a odnose se na ugovore koje je to javno preduzeće potpisalo sa Alpinom.

Kako je precizirano u saopštenju Puteva Srbije, ugovori su vezani za izgradnju novog mosta Beška, rehabilitaciju starog mosta Beška i izgradnju i rekonstrukciju petlji na autoputu E-75, Beograd-Novi Sad, saopštili su Putevi Srbije.

Preduzeće Koridori Srbije, druga državna firma koja se bavi izgradnjom autoputeva, takođe je podnelo Trgovinskom sudu u Beču potraživanje od austrijske Alpine, koja je bila angažovana na izgradnji Koridora 10, u vrednosti od 55 miliona evra i odštetni zahtev za propuštenu dobit za naplatu putarine od 23,3 miliona evra.

Prva bankarska garancija u iznosu od 65,9 miliona dinara naplaćena je 20. avgusta od Alpine, posredstvom Unikredit banke u Srbiji.

Nezavanično se procenjuje da ukupni dugovi Alpine, čiji je sada vlasnik španski FCC, iznose oko četiri milijarde evra na globalnom nivou, a sve firme iz Srbije mogu do kraja godine da prijave svoja potraživanja prema Alpini.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image