• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pola milijarde dolara za Srbiju do kraja 2014."

Izvor mondo.rs

Srbija može da očekuje dva kredita do kraja 2014. godine, ukupno pola milijarde dolara, kaže za RTS novi direktor kancelarije Svetske banke za Srbiju Toni Verheijen.

Na srpskoj Vladi je da pokaže političku volju za sprovođenje teških reformi, koje su i uslov za nove pozajmice, kaže Verheijen.

On je rekao da je reč o dva zajma i prvi bi bio od 250 miliona dolara pod uslovom da Vlada sprovodi akcioni program koji je usvojila u junu i julu, a koji se tiče reforme javnih preduzeća, kao što je prelazak na njihovo tržišno poslovanje, potom da se završi restrukturiranje državnih preduzeća ili da se nađu strateški partneri, kao što je to slučaj "Jata".

Drugi uslov je da se za narednu godinu usvoji budžet koji će biti u skladu sa realnom makroekonomskom situacijom.

"Ukoliko hoćemo da odobrimo novac u ovoj godini, budžet za narednu godinu treba da bude usvojen do kraja novembra", poručio je novi direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji za RTS.

Verheijen je rekao da se program sa srpskom Vladom temelji se na dva akciona plana, reformi javnih i restrukturiranja državnih preduzeća, koja bi trebalo da budu okončana do kraja 2014.

Na pitanje koliko novca može da se očekuje u okviru drugog zajma, on je naveo da to zavisi od Vlade, ali može da se očekuje od 200 do 250 miliona dolara.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zaar

hoce li nova vlada sta zaradjiúati il cemo ziveti samo na kredit.guvernerka rece da imamo preko 10 milijardi rezervi.pa sto to ne iskoristimo

bukowski

to ce da vracaju nasi unuci.. e ridji sta nam uradi

uzas

@bukowski ja ne zelim ove pare i ni dinara vise necu platiti ovoj drzavi. nek stave 6 mil ljudi u zatvor. idem u planinu da zivim kao covek a ne u gradu kao zivotinja da vracam njihove dugove. Zasto nam niko ne da pare da otvorimo neki rudnuik ili fabriku(nasu ne italijansku) ???

special image