• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poreznik Simič se ne odriče Dinkića

Izvor Tanjug

Direktor Poreske uprave Srbije je zahvalan na saradnji odlazećem ministru a kaže da je i vicepremijer Vučić zadovoljan njegovim radom.

"O mojoj poziciji odlučivaće Vlada, ako procene da sam dobro radio, ostaću. Kako sam čuo, potpredsednik Aleksandar Vučić je rekao da za sada nema nikakvih problema dok radim ovako kao što radim. Ja ću tako raditi i dalje", rekao je Ivan Simič za Radio-televiziju Srbije.

Simiča je na mesto direktora Poreske uprave postavio odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i posle njegovog izbacivanja iz vlade, Simić je ponudio ostavku.

Simič je zahvalio Dinkiću što je "imao hrabrosti da ga dovede" i ocenio da je odlazeći ministar prvi počeo borbu da se u Srbiji uvede nulta tolerancija za neplaćanje poreza.

"Nisam se još sreo s novim ministrom finansija. Očekujem da će me on pitati za mišljenje, razgovaraćemo. Mi u Poreskoj upravi znamo da radimo svoj posao", rekao je Simič.

On je odluku da se dugovi kompanije Simpo pretvore u vlasništvo država okarakterisao kao kombinaciju političke odluke i ekonomske računice, ali nije mogao da kaže da li će se takav model primenjivati i na druga preduzeća.

Simič je istakao da se svakog dana sprovodi unakrsna provera prihoda i najavio da neće biti pošteđenih, odnosno da će na udaru poreznika biti i bogati građani.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image