• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS će prebaciti novac na nove račune za struju

Izvor MONDO/Agencije

EPS je odlučio da se po automatizmu prebaci preplaćeni novac potrošača sa prethodnog na nove račune za struju.

To je odlučeno da bi se izbegle gužve na šalterima i da građani ne bi morali lično da dolaze da to urade, izjavio je zamenik direktora EPS-a Životije Jovanović.

Oni potrošači koji budu želeli da podignu preplaćeni novac sa starih računa moći će i to da urade, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare, povodom početka rada preduzeća "EPS snabdevanje", koje je od 1. jula zaduženo za javno snabdevanje potrošača strujom.

Na konferenciji je najavljeno da će od sutra svi koji su zainteresovani da sklope sporazum o reprogramu duga za struju, to moći da urade i na šalterima Elektrodistribucije Beograd i Elektrovojvodine, koje su do sada samo primali zahteve za reprogramiranje duga.

Potrošačima sa područja distribucija Elektrosrbije Kraljevo, Jugoistoka Niš i Centra već je omogućeno sklapanje ugovora o reprogramu i do sada je sklopljeno 4.750 ugovora i primljeno 8.000 zahteva za reprogramiranje duga.

Iz EPS-a najavljuju da će potrošači i subotom moći da sklope ugovore o reprogramu i da će biti povećan broj šaltera u distribucijama u Beogradu i Elektrovojvodini, da bi se izbegle gužve i čekanja.

Ugovor o reprogramu, koji će biti poslednji izlazak u susret neredovnim platišama,  moći će da se sklopi do kraja novembra, u više rata u zavisnosti od visine duga, a najviše na 120 rata.

Jovanović je najavio je da će danas održati sastanak rukovodstva tog preduzeća sa direktorima distribucija da bi se utvrdila odgovornost za propuste nastale posle formiranja EPS Snabdevanja.

"Jedan od najvećih problema bio je u slučaju pretplate za električnu energiju, jer je bio neophodan nalog kupca da bi  se novac sa računa distribucije prebacio na EPS Snabdevanje", rekao je Jovanović na pres konferenciji.

Zbog tih neophodnih naloga stvarale su se ogromne gužve na šalterima i građani su se "zaista maltretirali", pa je kolegijum EPS, kako je rekao, odlučio da se pretplata prebacuje automatski.

Reprogram starog duga za struju važiće do 30. novembra ove godine, napomenuo je direktor Direkcije EPS za distribuciju Željko Marković.

Prema njegovim rečima, od četvrtka će i Elektrovojvodina i Elektrodistribucija Beograd direktno sklapati sporazume o reprogramu, jer su do sada ova dva preduzeća samo primala zahteve za reprogram.

Marković je rekao da je do sada u Srbiji sklopljeno oko 5.000 sporazuma o reprogramu duga za struju.

Direktor EPS Snabdevanja Dejan Vasić je naglasio da je EPS uveo obaveznu proviziju na svim šalterima pošta da bi se sprečila diskriminacija kupaca.

"Morali smo da uvedemo ovu meru jer su neke distribucije, na primer Elektroistok, uvele praksu da građani i u pošti plaćaju proviziju", objasnio je Vasić.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zaar

e sad mi lakse.mada su mogli ispuniti predizborno obecanje da struja treba da pojeftini.kad gle cuda. 2 poskupljenja za godinu dana.raste standard,sramota bre da struja ne poskupi.e kako smo cicije,sram da nas bude

special image