• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odblokiran račun "Simpa"

Izvor mondo.rs

Račun "Simpa" je odblokiran, pošto je kompanija juče uplatila dug za penzijsko i invalidsko osiguranje za matična i sva preduzeća kompanije, saznaje RTS u Poreskoj upravi.

Račun matične kompanije "Simpa" automatski je odblokiran, a računi ostalih preduzeća još nisu odblokirani, jer se proverava da li je dug u potpunosti izmiren shodno onome što je dogovoreno sa Vladom.

Kompaniji "Simpo" Vlada je u sredu odobrila beskamatni kratkoročni kredit od 1,5 milijardi dinara za izmirenje dugova po osnovu doprinosa za Fond PIO.

Vlada je dala saglasnost da Fond za razvoj Srbije izda garanciju za kredit od deset miliona evra koji će "Simpo" iskoristiti za trajna obrtna sredstva.

Ministarstvo finansija zaduženo je da preduzme potrebne mere u postupku rešavanja dugovanja "Simpa" prema poveriocima.

Rukovodstvo "Simpa" je 26. avgusta prihvatilo predlog ministra finansija i privrede Srbije Mlađana Dinkića da se poreski dug tog preduzeća pretvori u akcije države, čime država postaje većinski vlasnik te kompanije sa udelom od oko 70 odsto.

Dogovor je postignut pošto je Poreska uprava Srbije 23. avgusta blokirala račun "Simpa" po osnovu duga za dopirnose od oko 900 miliona dinara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image