• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grejanje najskuplje na lož ulje, pa na butan

Domaćinstva koja troše ovaj energent za prosečan stan od 60 kvadrata moraće da izdvoje 174.000 dinara u sezoni, saopštila je danas Agencija za energetiku Srbije.

Za grejanje prosečnog stana potrebno je u sezoni oko 9.000 kilovati energije, procenila je Agencija za energetiku pa prema tome ne mnogo manje, prema sadašnjim cenama energenata, potrošiće oni čije grejalice koriste propan butan. Za to je u grejnoj sezoni potrebno 131.000 dinara.

Domaćinstva koja koriste električnu energiju za grejna tela i kotlove za etažno grejanje imaće troškove od 106.000 dinara.

Za grejanje prirodnim (zemnim) gasom, troškovi će biti dva do tri puta manji - oko 54.000 dinara.

Toliko će otprilike platiti i domaćinstva koja se greju na pelet, kao i građani koji koriste ogrevno drvo, čija je cena 5.500 dinara po kubnom metru.

Ako građani koji se greju na drvo, imaju novije peći i žive u područjima gde je drvo jeftinije, potrošiće do 4.000 po metro kubnom, a za zimsku sezonu će im biti potrebno 31.000 dinara.

Grejanje na ugalj plaćaće se u zavisnosti od vrste uglja, od 43.000 do 46.000 dinara.

Niže troškove imaće i domaćinstva koja za grejanje stana koriste termoakumulacione peći - do 39.000 dinara, ali samo ako peći zagrejavaju tokom noći, kad je struja jeftinija. Dopunjavanje dve peći snage od po tri kilovata tokom dva sata dnevno, može uvećati troškove grejanja čak za oko 45 odsto.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Furious

Kome prodajete ove price, kao da smo jeli bunike? Nece niko puniti pec po skupoj struji. Ja se grejem na struju i u proseku potrosim oko 2000 dinara mesecno za grejanje u zimskim mesecima (stan od 50 m2). P.S. Temperatura u stanu nikad nije ispod 20 stepeni.

special image