• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi ministar ima rešenje za paore?

Izvor MONDO/Tanjug

Ratari sklonili traktore sa puteva u Pančevu, ali kod uljara još dežuraju. Novi ministar misli da ima rešenje.

 Novi ministar ima rešenje za paore?

Novoizbrani ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Dragan Glamočić, izjavio je danas da bi do četvrtka moglo da bude nađeno rešenje za problem zbog kojeg poljoprivrednici protestvuju.

"Učiniće se sve što se može. Sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem dogovoreno je da se taj problem reši. Nadam se da ćemo rešenje imati ako je moguće do četvrtka", rekao je Glamočić Tnjugu, neposredno pred početak prve sednice rekonstruisane Vlade Srbije.

Predsednik udruženja "Pančevački ratari", Jovan Negovan, izjavio je Tanjugu da ratari danas i sutra neće blokirati traktorima puteve u Pančevu.

"Pustili smo ljude da završe poslove i 'skinu' suncokret, a u četvrtak ćemo se ponovo okupiti", kazao je Negovan, dodajući da se traktori i dalje nalaze pored puta u Pančevu.

Prema njegovim rečima, nezadovoljni ratari će se u četvrtak sastati sa prvim potpredsednikom vlade, Aleksandrom Vučićem, i novim ministrom poljoprivrede, Draganom Glamočićem.

Zrenjaninski "Dijamant" i Fabrika ulja "Banat" u Novoj Crnji, ponovo su u pogonu, dok se nezadovoljni ratari , sa smanjenim brojem traktora u protestu, smenjuju na dežurstvu isped fabričkih pogona, čekajući  najvljeni susret sa novim ministrom poljoprivrede.

To su danas, sedmog dana protesta, započetog zbog niske otkupne cene suncokrta, Tanjugu potvrdili predsenik udruženja zemljoradnika u Zrenjaninu Ognjen Rackov i predsenik novocrnjanskog uduženja Petar Martiević. Ratari u Srednjobantskom okrugu, gde je pod suncokrtom 45. 0000 hektara, smenjuju se u dežurstvima pored fabričkih ulaza dve uljare, sa smanjnenim brojem traktora.

Veći deo mehanizacije je na njivama, gde kombajni obavljaju vršidbu suncokrta.

Vicepremijer Vučić je juče već primio delegaciju poljoprivrednika, kojima je rekao da će država učiniti i da čini sve da im pomogne, ali da postoji tržište i berzanske cene na koje ne može da utiče.

"Mi smo rekli u šta se ne mešamo, u berzanske cene vlada ne može da se meša, postoji tržište...", naglasio je Vučić, i najavio da će u naredna dva dana biti nastavljeni razgovori sa uljarama i da će biti konačnog odgovora u četvrtak ili petak.

Ratari traže da otkupna cena suncokreta bude 45 dinara za kilogram, kao i da vlada preduzme mere za suzbijanje, kako tvrde, kartela i monopola na tržištu uljarica.

Ratari su od 28. avgusta, šest dana za redom, blokirali novi put Pančevo-Beograd i saobraćaj na putu ka Jabuci.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image