• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jarac rodjen za šefa, lav je uvek u pravu

Šefovi mogu stvoriti vašu karijeru ili je uništiti, izludeti vas ili vas naučiti svemu što znaju. Čak i kad je vaš odnos izuzetno dobar, uvek ima prostora za poboljšanje. Ceni li vaš šef samostalnost ili vas nadzire u svakoj sitnici? Možete li očekivati prijatno radno okruženje ili vojnički kamp?

Šefovi mogu stvoriti vašu karijeru ili je uništiti, izludeti vas ili vas naučiti svemu što znaju. Čak i kad je vaš odnos izuzetno dobar, uvek ima prostora za poboljšanje. Ceni li vaš šef samostalnost ili vas nadzire u svakoj sitnici? Možete li očekivati prijatno radno okruženje ili vojnički kamp?

OVAN (21. 3 – 19. 4.)

Ovan šef je motor pokretač. Naviknut je da preuzima stvari u svoje ruke i očekuje od svih ostalih isto. Ima običaj da vodi firmu kao vojnički kamp. Direktni su, ne trpe budalaštine i sami ih ne prave. Ovnovi vam kažu što se od vas očekuje i očekuju da to izvršite brzo. Detalje u poslu morate otkriti sami. Brzo se razljute, ali brzo i zaboravljaju ljutnju, stoga i vi predjite preko toga.

BIK (20. 4. - 20. 5.)

Strpljenje je Bikov moto – žurba vam neće doneti dodatne bodove kod Bikova. Čak i kad vam treba više vremena, Bikovi šefovi cene korektno i tačno odradjen posao. Ali, budite spremni da čekate do petka odgovor na pitanje koje ste postavili u ponedeljak. Bikovi imaju oštro oko i za poslednje redove, ljute se zbog predugih ličnih telefonskih razgovora i preterane upotrebe fotokopir aparata. Ali uvek možete računati na njegovo toplo srce i savet pri praktičnim problemima.

BLIZANCI (21. 5 – 20. 6.)

Ovaj šef radi više stvari odjednom – razgovara telefonom dok proverava e-mail i dovikuje naredjenja. Oni koji ne mogu držati korak s umom Blizanaca koji funkcioniše na više koloseka lako će biti ostavljeni u prašini. Blizanci se dive inteligenciji i radoznalosti i vole razmenjivati ideje. Obično su vedri i raspoloženi, u sekundi mogu postati natmureni i zajedljivi. Ne uzimajte to lično, za tili čas će se opet razvedriti.


RAK ( 21. 6. – 22. 7.)

Rak šef je kao mama ili tata, pastir koji pazi na stado. Smatrajte se članom porodice. Naići ćete na osobu koja će vas uvek saslušati, ali se od vas očekuje i bezrezervna odanost. Prepiranje, zlovolja i mušičavost (tipične Rakove mane) su prihvatljivi, ali odavanje poslovnih tajni nikako nije. Ovaj šef nosi oklop oko sebe i često se povlači u svoju ljušturu – poštujte zatvorena vrata.

LAV (23. 7 – 22. 8.)

Ključ razumevanja Lava kao šefa je – on je uvek u pravu! Čak i kad nešto bolje znate, promislite dva puta pre nego mu ukažete na grešku. I nikad, nikad to ne činite pred drugima. Svet se vrti oko Lavova i čak i oni najljubazniji medju njima vole osećati da ‘vode show’. Poštovanje im je jako bitno – pokoravajte se njihovom autoritetu, ali nemojte se ponižavati i tući se za njihovu pažnju. Izgubićete poštovanje. Plus je i što vas Lav šef može istinski kreativno nadahnuti.

DEVICA (23. 8. – 22. 9.)

Devica šef je do boli pedantna u detaljima i voli da vodi urednu firmu. Tačnost i marljivost se smatraju vrlinama. Nered Devicu čini nervoznom – ovaj znak voli da ima kontrolu nad svojim okuženjem, ali Devica voli da bude i uslužna i neće oklevati da pomogne kad god zatreba, čak i kad to zahteva njen lični angažman s vremena na vreme. Nežno postavite neophodne granice.

VAGA (23. 9. – 22. 10.)

Pravda je jedna od najvažnijih stvari za Vagu šefa. Ona će težiti pravednosti i u radnom opterećenju i u tome kako postupa prema svakoj osobi, bez obzira na pol ili položaj. Takodje, ovaj šef očekuje od vas isto. Poseduju oštar um i odlične veštine pregovaranja. Neće podnositi širenje tračeva ili loših vibracija. Ako imate problema s nekim na poslu, uključujući i sa samim šefom, organizirajte sastanak, razgovarajte dok pravda ne bude zadovoljena.

ŠKORPIJA (23. 10. - 21. 11.)

Ovaj šef je enigma. Spolja prijateljski i naoko otvoren, Škorpion je oprezan pri otkrivanju istina o sebi, pun nepoverenja prema drugima jer im je poverenje već bilo izigrano. Ovaj znak odličan je menadžer ljudskog potencijala, on vidi kroz vas do vaših skrivenih motiva. Što god da kažete, on će to sačuvati u memoriji kako bi kasnije donosio sudove o vama. Kako god bilo, budite otvoreni i pošteni kako biste izbegli otrovne ubode.

STRELAC ( 22. 11. - 21. 12.)

Strelac je zabavan šef dokle god poštujete njegovo ili njeno mišljenje. Voli debate, ali voli i da pobedi. Najgori od njih su sveznalice koje nikada ne prestaju uzalud trošeći vreme. Ali najbolji su inspiracija i mogu biti odlični mentori i vodiči u poslu, čak i dugo vremena nakon što ste napustili firmu. Možete ih čak smatrati mudracima, veliki su putnici i znaju puno stvari.

JARAC ( 22. 12. – 19. 1.)

Reč šef kao da je stvorena upravo za Jarčeve, jer se ovaj znak prirodno uzdiže do pozicije autoriteta i voli govoriti ljudima što da rade. Ove osobe imaju tople roditeljske osobine, ali nisu uvek istančano osetljive. Tražite jasno ono što vam treba. Držite lične traume u sebi, ovaj se šef divi ljudima koji sami rešavaju probleme i ceni spremnost da se posao stavi iznad svega.

VODOLIJA (20. 1. – 18. 2.)

Ovaj šef se ponosi sposobnošću prekoračenja granica, ali kad dodje do njih, može biti vrlo krut, strog i nepopustljiv. Većina Vodolija poznati su kao timski igrači i skoknuće da vide kako posao napreduje čak i ako su suvišni. Vodolija šef se katkad čini odsutan ili potpuno hladan, ali on je tada samo izgubljen u svom vlastitom svetu. Tada i tako dolazi do genijalnih ideja.

RIBE (19. 2. – 20. 3.)

Ribe su obično vrlo drage i mogu biti vrlo uslužne prema potrebama i osećajima zaposlenih. Nemojte previše iskorištavati tu šefovu osobinu kasneći ili izostajući s posla jer će u jednom trenutku poludeti i onda vam se loše piše. Postoji čelična strana kod Riba koja im daje disciplinu da budu toliko kreativni. Ribe će ceniti ako im pomognete u organizaciji jer im to nije jača strana.

(MONDO)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image