• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić i Kravčenko pretresali budućnost NIS-a

Izvor Tanjug

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije Kirilom Kravčenkom i razmatrao planove za proširenje NIS-a u regionu.

Kako se navodi u saopštenju pres službe predsednika Republike, Nikolić i Kravčenko su, između ostalog, razmatrali izuzetno važne projekte izgradnje termoelektrane snage 700 megavata i razrade nalazišta uglja u Kovinu, što se radi u saradnji sa kineskim partnerima, kao i projekat eksploatacije naftnih škriljaca u Aleksincu.

Istaknut je veliki značaj koji Naftna industrija Srbije ima za Srbiju, s obzirom na to da je samo u prvih sedam meseci ove godine, u budžet Republike Srbije na osnovu poreza, uplatila 64,1 milijardu dinara, što je za 40 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Nikolić je naglasio da Srbija postaje plodno tlo za strane investicije, neophodne za revitalizaciju srpske privrede i upoznao generalnog direktora NIS-a sa konkretnim potezima koje će srpske vlasti sprovesti kako bi se poboljšao investicioni ambijent, navodi se u saopštenju.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pera Ždera

Taj isti Kravčenko je otpustio 7000 radnika (50%) koji su bili u stalnom radnom odnosu a na njihova radna mesta doveo našu decu da rade za minimalac od 19300 do 21000 dinara i to preko zadruga.Rudnu rentu plaćaju manje nego u Rusiji,oko 130 pumpi izdali i zatvotili,rafineriju u Novom Sad-u ugasili,jedan hotel na Zlatiboru prodali drugi zatvorili,transport pred gašenjem...znam o čemu pričam jer sam radio u NIS-u.

zarr

pa sta kazu.rekose li da sad u nisu umesto nekada stalnih radnika s platom od 40 tak hiljada rade zadrugari za 15

special image