• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar Antić otvorio "svoj prvi" autoput

Izvor MONDO/Agencije

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić otvorio je danas novoizgrađenu deonicu autoputa Subotica-Beograd, pre isključenja za Temerin.

U sabraćaj je pušteno 3,7 kilometara desne glavne saobraćajnice, a deonica je deo projekta izgradnje dela autoputa E-75, u severnoj zoni Novog Sada, čija je ukupna vrednost 40 miliona evra.

Ministar Antić je istakao da se završetkom ove deonice dobija autoput od Subotice do mosta Beška u punom profilu.

U društvu novog ministra saobraćaja bio je i njegov prethodnik Milutin Mrkonjić, kome se Antić zahvalio na inicijativi i aktivnostima vezanim za taj projekat.

"Da inženjer Mrkonjić nije davao rokove, ne znam da li bi i u ovoj dinamici uspeli da izvedemo sve ove radove", rekao je Antić novinarima.

On je zahvalio i Putevima Srbije kao nosiocu posla, a takođe i izvođaču radova Energoprojektu, istakavši da je to dokaz da je posao kvalitetno obavljen.

Deonica je otvorena u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, sa kojim je Antić najavio jaču saradnju u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Ministar saobraćaja imao je i jednu zamerku, koja se odnosila na signalizaciju na isključenju za Novi Sad, dodavši da je kao građanin više puta ukazao na taj problem direktoru Puteva Srbije Zoranu Drobnjaku.

Kako je istakao, sada mu je kao ministar dao nalog da to pitanje što pre reši.

Hitno rešiti probleme zbog stečaja Apline

Ministar Antić najavio je hitno rešavanje problema nastalih stečajem Alpine i završetak rehabilitacije mosta Beška do kraja ove godine.

"Jedna od opcija je i mogućnost da vlada iznađe neko rešenje, kako bi Mostogradnja, kao podizvođač na tom poslu nastavila radove u rokovima i po cenama koje je prihvatila Aplina", ukazao je Antić.

On je napomenuo da je neophodno videti da li je to i pravno moguće, a potrebna je i saglasnot finansijera, odnosno banaka koje su taj projekat platile.

Na deonici auto-puta Subotica - Beograd Alpina je bila izvođač kao i nosilac posla na rehabilitaciji  starog mosta Beška.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Danko

Lako je izracunati da automobil koji se krece dozvoljenom brzinom od 120km/h za manje od dva minuta predje tu deonicu. Da li je uopste vredno pominjati izgradnju takvih "deonica". Inace rekord u trcanju na 3000m na zatvorenom je 7 minuta 25 sekundi (podatak sam video na vikipediji), cisto poredjenja radi kako bi se videlo koliko je taj deo auto puta vredan pomena. Valjda bi prvo trebalo da se zavrsi neka prava deonica pa da se sa tim izadje pred javnost. Predlog nasim ministrima koji tako azurno grade da zbog kvaliteta nasih puteva pocne da se koristi rec Autobahn.

Žika Živac

Auto put je kao rajsferšlus kolko ga često "otvaraju".

Lala

Po prvi put ovorio, ali ne i poslednji. Bice tu jos otvaranja- zapocinjanja radova. Puna su im usta(svim politicarima) o izgradnji, razvoju, napretku, prosperitetu, da cemo biti lider u regionu XD.... kad covek gleda njih- politicare misli da smo neka srecna država, a činjenica je nažalost sve suprotno od normalnog života.

special image