• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Subotica:"Odoše" cene prevoza, parkinga, đubretara

Izvor Tanjug

Narednog meseca u Subotici će poskupeti gradski prevoz, parkiranje i odnošenje smeća, ukoliko gradske vlasti pozitivno odgovore na zahteve javnih preduzeća za poskupljenjem.

Poskupljenje svojih usluga zatražili su JP Suboticatrans, Čistoća i zelenilo i Parking i to za projektovani iznos inflacije od 5,5 odsto, kao što je i predviđeno ovogodišnjim planovima i programima poslovanja ovih javnih preduzeća.

Što se javnog prevoza tiče, cena karte za gradski saobraćaj kupljene kod vozača koštaće 84, umesto dosadašnjih 80 dinara, dok će cena karte kupljene u pretprodaji, s obzirom da u Subotici funkcioniše elektronski sistem naplate karata, koštati 58 umesto dosadašnjih 55 dinara za jednu vožnju.

Prema predloženom zahtevu za korekciju cena, poskupeće i mesečne karte za đake, radnike i penzionere, dok će cena prtljaga i beskontaktne plastične elektronske kartice ostati na istom nivou.

Suboticatrans zatražio je i povećanje cena prigradskog saobraćaja, takođe u iznosu od 5,5 procenata.

Na ove zahteve svoju saglasnost će morati da da lokalna samouprava, kao osnivač javnih preduzeća.

Prema predloženom poskupljenju u Čistoći i zenilu, odnošenje i deponovanje otpada iz domaćinstava koštaće 4,34 dinara po kubiku, umesto dosadašnjih 4,11 dinara, dok će ova usluga za stambene zgrade koštati 5,24 umesto 4,97 dinara po kubiku.

Što se parkiranja tiče, ukoliko bude odobreno poskupljenje od 5,5 odsto, cena jednog sata parkiranja u crvenoj zoni koštaće 41 (umesto 39 dinara), u žutoj 31 (29) dinara, a u plavoj 22 (20) dinara po satu.

Parkiranje u zelenoj zoni, kod Buvljaka, u periodu od 5 do 15 časova, koštaće 87 (82) dinara a na zatvorenim parkinzima od 31 (29) kod Mlečne pijace do 41 (39) kod Otvorenog univerziteta.

Poslednja korekcija cena ova tri javna preduzeća izvršena je pre oko godinu dana, tačnije, sadašnji cenovnici su na snazi od 1. oktobra prošle godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image