• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radulović: "Kupovina" investitora je neodrživa

Izvor Beta

Ministar privrede Srbije Saša Radulovoć izjavio je danas da privreda bazirana na subvencijama nije održiva i najavio da će problem otvaranja novih radnih mesta biti sistemski rešen.

Radulović je na konferenciji za štampu kompanije Simens ocenio da model državnog subvencionisanja otvaranja novih radnih mesta nije dugoročno održiv i dodao da će novo zapošljavanje biti podsticano smanjivanjem nameta na rad i stvaranjem boljih uslova poslovanja.

"Strateški mislimo da subvencije nisu dugoročno rešenje, ali kratakoročno moramo da ispunimo obaveze koje je država preuzela. Sa novcem poreskih obveznika morate pažljivo postupati. Taj novac nije novac ministara da ga dele kako oni misle da treba, zbog čega moramo da imamo sistemska rešenja kako da podržimo privredu", rekao je on.

Radulović je ocenio da ekonomska politika, koja je u Srbiji vođena poslednjih 12 godina, "očigledno daje loše rezultate" i istakao da zato mora da se promeni.

Prema njegovim rečima, država mora da popravi ambijent kako bi strane kompanije dolazile u Srbiju i to zato što "imamo kvalitetnu radnu snagu, dobre uslove poslovanja i pravnu sigurnost".

"To je sistem koji mi treba da pratimo", kazao je on.

Radulović je naglasio da je povečanje proizvodnje strateško opredeljenje Vlade Srbije, a zapošljavanje glavni problem koji treba da se reši.

On je rekao da ima poverenja u domaće preduzetnike i privrednike i da ima mnogo više poverenja u građane nego u državu.

"Država je tu da stvori okvir, država će prva da se promeni, da pokaže i građanima i privrednicima da će se ponašati drugačije. Moramo da imamo sistem u kome će najbolji izaći na površinu i ja sam veliki optimista da će se to desiti", rekao je on.

Radulović je ocenio da je situacija u privredi teška, ali da je ubeđen da će se to rešiti jer postoji volja i želja.

"Nama treba zdrava ekonomija i zdrava država i to ćemo postići", ocenio je Radulović.

Na pitanje novinara, da li su potpredsednik Asocijacije malih preduzeća Milan Knežević i generalni direktor Simensa Beograd Tihomir Rajlić njegovi savetnici, Radulović je rekao da oni zvanično nisu njegovi savetnici, ali da su svim privrednicima otvorena vrata Ministarstva privrede.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Svaka cast, samo napred ministre, slazem se sa svim sto si rekao. Totalno je pogresno placati nekome da bi te zaposlio u ovom slucaju drzava placa, tj obaveznici i jos da mu zaradjujes svojim radom, a poslodavac vec unapred "zaradio" tvojih 5 ili 10 plata. To je prakticno "drzavna korupcija", placanje radnih mesta. Mnogo fabrika je moglo da se osposobi za taj novac koji je dat za "subvencije radnih mesta", sto je veoma smesno, a i zalosno.

special image