• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deficit budžeta u avgustu 30 milijardi dinara

Izvor Beta

Deficit republičkog budžeta u avgustu iznosi je 30 milijardi dinara, dok je ukupan deficit u prvih osam meseci ove godine na nivou od 130,7 milijardi dinara.

U saopštenju Ministarstvo finansija navodi se da su ostvareni prihodi republičkog budžeta u avgustu bili 62,7 milijardi dinara, što je u skladu s očekivanjima, dok su rashodi republičkog budžeta u avgustu iznosili 92,7 milijardi dinara.

U odnosu na jul, najviši rast beleži se kod rashoda za subvencije, rashoda po osnovu otplate kamata i neto budžetske pozajmice.

Visoki rashodi za subvencije posledica su isplate subvencija u poljoprivredi za zaostale iznose od početka godine, kao i subvencija privredi, dok su kamate isplaćene u skladu s planom otplate javnog duga.

Rekordan iznos budžetskih pozajmica izazvan je pozajmicom preduzeću Simpo u iznosu od 1,5 milijarde dinara.

Ministarstvo je navelo da su neporeski prihodi bili u avgustu viši od prethodnog meseca, a da je visok iznos neporeskih prihoda posledica uplate dividende NIS u iznosu od oko 3,6 milijardi dinara.

"U narednom periodu nastaviće se sa politikom nulte tolerancije u naplati poreskih prihoda i pojačaće se poreske kontrole radi suzbijanja sive ekonomije. Naročita pažnja biće posvećena kontroli troškova i ostvarenju rashoda budžeta za 2013. godinu", piše u saopštenju Ministarstva finansija.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Acko

I onda mi treba da se bavimo inteligencijom pojedinh drzavnih rukovodilaca, da ni slucajno to ne podcenjujemo,...Debakl! A sada ce se napraviti novo zaduzivanje kod MMF-a, pasce uplate u budzet, davace se za subvencije i dalje,...Nema kraja, jer je u kodu.privrede ove zemlje negativnost.

Nebojsa

Srpski receno,prdnuli smo u čabar!

zarr

kako to,a najbolja vlada do sad.mada deluje nejasno zasto su je onda pola izmenjali

special image