• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traže se direktori za kragujevačka preduzeća

Izvor Tanjug

Gradska uprava Kragujevca raspisala je novi konkurs za direktore pet preduzeća na koji mogu da se prijave zainteresovani kandidati u roku od 15 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Srbije.

Konkurs je ponovljen za tri preduzeća, jer na poslednjem redovnom skupštinskom zasedanju za predložene kandidate iz redova Demokratske stranke, nisu glasali odbornici vladajuće kolacije, koju predvodi gradonačelnik Veroljub Stevanović.

Reč je o preduzećima Sportski centar "Mladost", "Preduzeće za izgradnju grada" i javno-komunalno preduzeće "Zelenilo".

Novi konkurs raspisan je i za direktora  preduzeća "Niskogradnja", čiji je račun godinu dana u blokadu, a u prvom konkursnom roku nije bilo zainteresovanih, kao i za direktora Radio-televizije Kragujevac, jer su, na prethodnom konkursu, odbačene prijave dva kandidata kao nepotpune.

Naglašavajući da će kokurs u Službenom glasniku biti objavljen do kraja sedmice, predsednik Komisije za imenovanje direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća Zlatko Milić je, na konferenciji za novinare, rekao da će postupak izbora kandidata biti isti.

"Posle prijema kandidatura, sledi testiranje i usmena provera znanja, i na kraju izjašnjavanje odbornika kragujevačke Skupštine", naveo je Milić.

Prvi konkursni rok za direktore preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac, kragujevačke demokrate, ocenile su "obesmišljavanjem demokratije", zato što su  odbornici vladajuće kolacije glasali za kandidate za direktore iz redova stranaka te koalicije, ali ne i za kandidate za tri preduzeća, koji su članovi Demokratske stranke.

Većinu u kragujevačkoj Skupštini ima URS uz podršku SPS, D S S, LDP i SPO.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image