• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Železnicama zbog stajanja voza "stradao" i čuvar

Izvor MONDO/Agencije

Zbog višesatnog kašnjenja međunarodnog voza Beograd-Bar, smenjeni šefovi Železničke stanice Beograd i Organizacione celine za tehničko-kolske poslove, a novčano kažnjeno sedam zaposlenih.

Direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović smenio je danas šefa železničke stanice Beograd i šefa Organizacione celine za tehničko-kolske poslove, a umanjenjem mesečne zarade od 20 odsto kažnjeno je sedam zaposlenih, i to otpravnici vozova u železničkim stanica Beograd, Topčider, Rakovica i Resnik, pregledači kola u stanicama Beograd i Resnik, kao i čuvar putnog prelaza u stanici Resnik.

Oni su označeni kao krivci za golgotu putnika koji su iz Beograda međunarodnim vozom krenuli 16. septembra (po redu vožnje trebalo je u 20:05 ali se i u startu kasnilo) a u Bar stigli 18. septembra u 04:13 časova - 32 sata kasnije.

Da o tome gde im je voz i zašto tako dramatično kasni u Železnicama nisu imali pojma, mogli ste da čitate u našem ranijem tekstu.

U saopštenju Železnica povodom ove najnovije bruke kaže se da "nakon što je izvršen uvid u svu dokumentaciju vezanu za saobraćaj ovog voza, prikupljeni dokazi i izjave učesnika, nedvosmisleno je utvrđeno da su postojali propusti i da su disciplinske mere preduzete u skladu sa tim.

Kao jedan od ozbiljnijih propusta dežurnog železničkog osoblja navedena je i činjenica da, u skladu sa pravilima službe, nakon isključenja iz saobraćaja neispravnog vagona za prevoz automobila voz nije nastavio svoje putovanje ka Crnoj Gori, već je zbog protesta vlasnika automobila čitava kompozicija cele noći čekala rezervni vagon u Barajevu.

Putnici imaju pravo na povraćaj novca od kupljenih voznih karata za ovaj voz za putovanje na teritoriji srpskih železnica, podseća se u saopštenju Železnica Srbije.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pljevlja

Vazno da su stigli.

Dudule

Lepo receno u normalnoj zemlji ovo je nenormalna zemlje evo pored mene investitor gradi zgradu bez pardona porusio objekte na mom placu i ulazi u moj plac zovem inspekciju i niko ne izlazi na teren koji li politicar stoji iza njega sve se desava na opstini zvezdara

mv

Direktore Zeleznica Srbije pogledaj statistiku vanrednih dogadjaja iz proslih vremena i sad kad si ti imenova, u svakoj imalo normalnoj drzavi nesposobni direktori ako sami nemaju morala da daju ostavku smenjuje ih neko drugi.

special image