• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošečna zarada u avgustu 44.770 dinara

Izvor Beta

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u avgustu 2013. godine iznosila je 44.770 dinara, što je nominalno više za 1,3 odsto od julske zarade, a realno je više za 0,9 odsto

 Prošečna zarada u avgustu 44.770 dinara Izvor: Petar Stojanović, MONDO

Ilustracija
Izvor: Petar Stojanović, MONDO

U poređenju sa prosečnom zaradom isplaćenom u avgustu 2012. godine, neto zarada je bila nominalno veća za 6,3 odsto, a realno manja za 0,9 odsto.

U avgustu je prosečna bruto zarada bila 61.797 dinara i nominalno je bila veće za 1,5 odsto od zarade isplaćene prethodnog meseca, a realno je bila veća za 1,1 odsto. Ta zarada je nominalno veća za 5,6 odsto od prosečne bruto zarade isplaćene u avgustu prošle godine, a
realno je manja za 1,6 odsto.

Prosečna neto zarada isplaćena za osam meseci 2012. godine nominalno je veća za 6,3 odsto od zarade isplaćene u istom prošlogodišnjem periodu, a realno je manja za 3,7 odsto, dok je prosečna bruto zarada nominalno veća za šest odsto, a realno manja za četiri odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branka

Izgleda da taj prosek i ja ne živimo u istoj državi!

Милан

Па вероватно је и већа с обзиром да се 90% зарада у приватном сектору исплаћује на "црно". Проблем је што те зараде нису равномерно распоређене и што код нас не постоји никаква социјална заштита грађана. Породица са петоро деце прима дечји додатак 10000 динара а када се та деца сместе у хранитељску породицу следује 40000 динара. Где је логика?

Zoran B.V.S.

Moja supruga radi za 21.000 u livnici. Majke vam, gde nađoste to bogatstvo, od prosečne zarade. Molim samo mi to odgovorite?

special image