• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad veliki i moćni rade besplatno za druge

Izvor Tanjug

Erste i Sosijete ženeral banka, te kompanije Glakso Smit Klajn SCG i Koka-Kola sistem, dobili su priznanja za izuzetne rezultate u sprovođenju i razvoju programa korporativnog volontiranja u 2013.

Forum poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiv dodelili su nagrade za korporativno volontiranje, a glavno priznanje za "Najbolji program volontiranja" dobila je Erste banka za program "Pravi dan za veliku stvar", koji se sprovodi već pet godina i integrali je dao strategije društveno odgovornog poslovanja banke.

Predstavnik Erste banke, Ana Devetak, istakla je ovom prilikom da ta finansijska instituciji u svojoj bazi volontera ima više od jedne trećine zaposlenih sa teritorije cele Srbije.

Kompanija Glakso Smit Klajn Srbija i Crna Gora dobitnik je nagrade u kategoriji "Razvoj zaposlenih" za program "Zlatni izazov", u okviru kojeg su zaposleni prešli 2012  kilometara trčanjem, plivanjem, brzim hodanjem i vožnjom biciklima i u okviru humanitarne akcije za podršku srpskim porodilištima sakupili 200.000 dinara za Fond B92.

U kategoriji "Najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici", nagrađena je kompanija Koka-Kola sistem za novogodišnji karavan "Pokrenimo čaroliju zajedno", koji je bio pravi primer uspešnog partnerstva jedne kompanije i neprofitne organizacije u sprovođenju programa volontiranja.

U tom programu je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i pomoć volontera sakupljeno više od 15.000 knjiga i renovirane su dečje sobe u 11 bolnica u Srbiji.

U kategoriji "Merenje rezultata" nagrađen je program Sosijete Ženeral banke "Inkluzivna akademija" za metodologiju praćenja i merenje efekata koje je program ostvario u zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Praksu i obuku u Sosijete Ženeral banci prošlo je 28 osoba sa invaliditetom od kojih je većina našla zaposlenje u različitim firmama.

Na svečanosti su dodeljene i brojne zahvalnice učesnicima volonterske akcije "Naš Beograd", koja se sprovodi već petu godinu uzastopno.

Dodeli nagrada za korporativno volontiranje, koja se dodeljuje veće treću godinu, prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, Zoran Martinović, predsednik Uprvnog odbora Instituta za održive zajednice u Vermontu (SAD), Ričard Pejsner, članica UO Foruma poslovnih lidera i Rukovodilac korporativnih komunikacija u Kompaniji Vip mobile, Dragana Roter, i direktor Asocijacije profesionalaca za humane resurse, Nebojša Rako.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image