• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Mora da se radi na Koridoru 11

Izvor Beta

Srpski ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas u Bariju da Rumunija, Srbija, Crna Gora i Italija imaju veliki interes da razviju novi putni pravac, koji će povezati te zemlje.

"Moramo sa našim partnerima iz Rumunije, Grčke, Italije da radimo u evropskim institucijama na stvaranju novog putnog pravca. Neću da izmišljam nove koridore jer koridor 11, na žalost, ne postoji, ali mi na tom putnom pravcu treba da radimo", kazao je Antić, koji kao član političko-privredne delegacije iz Srbije, u organizaciji Skupštine Jagodina, boravi u italijanskom gradu Bari.

Kako je istakao, bitno je da te zemlje dobiju jedan novi multimodelni pravac kojim ćemo obezbediti da ljudi, a pre svega roba, dobiju brži putni pravac koji kombinuje drumski, železnički i vodni saobraćaj.

Novi putni pravac bi obezbedio, smatra Antić, da roba iz Srbije, Rumunije i Crne Gore brže putuje ka jugu Italije i odatle ka drugim prekookeanskim zemljama, kao i da roba iz sveta brže i jeftinije dolazi do Srbije.

Antić je sa predsednikom Skupštine Grada Jagodine Draganom Markovićem i gradonačelnicma iz Srbije obišao i Luku Bari gde je bilo reči o mogućostima bolje saradnje u oblasti transporta i saobraćaja između dve zemlje.

Srpski ministar saobraćaja je rekao da očekuje u narednih nekoliko nedelja da čelni ljudi Luke Bari dođu u Beograd, da budu gosti Ministarstva saobraćaja i Privredne komore.

U Bariju je danas potpisan protokol o saradnji grada Barija i 12 gradova i opština iz Srbije koji podrazumeva saradnju u oblasti ekonomije, turizma, kulture i sporta.

Dragan Marković je izjavio da je Srbiji mesto tamo gde je evropski kapital.

"Ako u Srbiji ima više od 600 italijanskih preduzeća to znači da postoji investiciona sigurnost. Ni jedan od tih investitora nije napustio Srbiji. Poruka Evropskoj uniji je da je nama mesto tamo gde je evropski kapital", rekao je Marković.

Marković je rekao i da je važan deo sporazuma o saradnji između grada Barija i 12 srpskih gradova, onaj u kome stoji da Bari podržava Srbiju na njenom putu ka EU.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bravo

Ma šta kažete gospodine Antiću? :O

special image