• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS: Radnici dobili pozajmicu, a ne 13. platu

Izvor Tanjug

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da nije krajem decembra 2012. godine radnicima isplatila 13. platu, kao ni bonus, već pozajmicu.

"Isplata pozajmice zaposlenima je dogovorena sa Ministarstvom energetike, dok je v.d. generalnog direktora JP EPS Aleksandar Obradović bio na godišnjem odmoru", navode u EPS-u i dodaju da je o svemu bila obaveštena i sa tim saglasna ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Sindikat radnika EPS-a je na sastanku u Ministarstvu, 25. decembra, izložilo zahteve i potrebu za pozajmicom.

Protokol o isplati pozajmice od 50.000 dinara u dva dela, potpisali su direktor Direkcije EPS-a za pravne i opšte poslove Dragan Veljić, umesto odsutnog Obradovića i predsednik Sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević.

Prvi deo pozajmice u iznosu od 25.000 dinara, isplaćen je krajem decembra, uz uslov da sa isplatom drugog dela pozajmice od 25.000 dinara, počne i vraćanje pozajamljene sume, na rate, oduzimanjem iznosa od mesečne zarade zaposlenih.

Drugi deo pozajmice isplaćen je u aprilu.

Zaposleni u EPS-u, od zarade za april ove godine, svakog meseca vraćaju ratu pozajmice u iznosu od 3.000 dinara tako što im se taj iznos oduzima od mesečne zarade, navodi se u saopštenju.

EPS, takođe, navodi da nije podigao kredit od 300 miliona evra zbog lošeg finansijskog stanja, već su sa dolaskom novog poslovodstva, preduzete hitne mere za konsolidaciju finansijskog stanja.

Novo poslovodstvo je u septembru 2012. godine zateklo katastrofalnu finansijsku situaciju: 10 milijardi dinara neplaćenih obaveza.

To su dugovanja za tekuće remonte, investicije i eksproprijacije, 33 milijarde dinara je bio očekivani gubitak na kraju godine, a 40 milijardi dinara nedostajalo je u bilansu novčanih tokova.

Formirani su operativni timovi na nivou celog sistema, te je hitnim merama, poboljšanjem poslovanja, reprogramom kredita, racionalizacijom troškova i rekordnom proizvodnjom gubitak u 2013. godini smanjen za skoro 21 milijardu dinara na svega 0,8 milijardi dinara.

U EPS-u navode da je ta kompanija u uslovima otvorenog tržišta na visokom naponu, uspela da zadrži 97 odsto tržišta, uz tržišnu cenu i povećanje prihoda za 2,3 milijarde dinara.

EPS je spreman da takav uspeh ponovi i po otvaranju tržišta na srednjem naponu 1. januara 2014. godine, navodi se u saopštenju te kompanije, dodaje se u saopštenju.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Širok je pojam EPS ja radim na površinskom kopu,u veoma teškim uslovima po hladnoći i vrućini i kad niko ne radi ja moram, i kad niko nije hteo da radi za vreme hiperinflacije za pet maraka ja sam mora kako se ne bunite za plate bankara ove naše znojem zaradjene su vam trn u oku.

Dusan

Pa zar oni primali tolike plate i njima treba pozajmica !!? Majko bozija kakvo obrazlozenje da se covekk najezi kakvi su to lazljivci, kao da mi obicni gradjani jos nismo sisli sa drveta pa treba da im u to poverujemo. Fuj. Delili su sebi i kapom i sakom a mi smo im dodavali koliko im treba , bruka i sramota , pa ovde se skupio samosami lopov i kriminalac. Hvala bogu te sam decu uputio u svet gde ce biti postovani u svakom pogledu raditi i cestito ziveti. Za mene i suprugu sve je vec odavno kasno. Volimo svoju Srbiju i bar ce nas deca dostojanstveno sahraniti u njoj, e, to mi pravo na vecni boravak u njoj niko nece moci da oduzme.

special image