• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radiće se "Pančevac", Železnice dobile dozvolu

Izvor Tanjug

Ministarstvo građevinarstva i urbanizma odobrilo je danas Železnicama Srbije građevinsku dozvolu za izvođenje radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Pančevački most - Pančevo Glavna.

Ta deonica, bitna i za saobraćaj u Beogradu jer bi se tako produžila linija BG voza i na levu obalu Dunava, se finansira iz ruskog državnog kredita.

Iz tog kredita, ukupne vrednosti od 800 miliona dolara, za modernizaciju pruge Pančevački most - Pančevo Glavna biti izdvojeno je oko 60 miliona evra.

Zahvaljujući dobroj saradnji Železnica i Ministarstva saobraćaja, i uz punu pomoć i podršku tog Ministarstva, obezbeđeno je i finansijsko učešće države Srbije, u vrednosti od 15 odsto od iznosa kreditnih sredstava.

Kako je saopšteno je iz Železnica, na taj način stekli su se uslovi za skori početak radova na modernizaciji, odnosno izgradnji i elektrifikaciji drugog železničkog koloseka u dužini od 15 kilometara na deonici koja je na železničkoj magistrali Beograd Centar - Pančevo Glavna - Vršac - državna granica na Rumunijom.

Projekat obuhvata i rekonstrukciju postojećeg koloseka i infrastrukture u stanicama Krnjača, Ovča, Pančevački most, Krnjača most i Sebeš, uključujući i most preko Tamiša, dve stanice, dva stanična perona, pet novih mostova, jednu ukrsnicu, vučnu podstanicu Pančevo i ranžirnu stanicu Krnjača.

Aneksom broj jedan Ugovora za modernizaciju srpskih železnica iz ruskog državnog kredita, koji se odnosi na modernizaciju pruge Pančevački most - Pančevo Glavna, a koji su 14. juna ove godine potpisali Železnice Srbije i RŽD Internešnel, predviđen je rok za završetak radova od 824 dana.

Tako će već za red vožnje za 2015/2016. godinu, saobraćaj biti projektovan novom dvokolosečnom, elektrificiranom prugom između Beograda i Pančeva.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Komentar

Eto do cega dolazi kada se sve kockice sklope,jos jedna uspesna saradnja!

Ivana Spasović

Nadam se da će najzad biti uklonjen ogromni otpad koji se nalazi ispod nadvožnjaka, naspram Železničke stanice Pančevački most!!! Fotografisala sam ga i slala svima odgovornima, od Opštine Palilula, preko Grada, do Republike - uzalud. Direkcije, zavodi, sekretarijati, agencije, ministarstva... niko nije odgovoran. Sramota je da to bude prvi utisak o Beogradu kada se u njega ulazi sa banatske strane, sramota je da tako nešto bude kraj Dunava, čiji tok je uređen svuda gde teče po Evropi, a kamoli u glavnim gradovima, sramota je da to bude deo srpske prestonice.

mrki

@Ivana Spasović Naravno da ce biti uklonjeno i njima ide u prilog da kad ga srede da to lici na nesto!

special image