• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić zadovoljan kako Azerbejdžanci grade Koridor

Izvor Tanjug

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić razgovarao je danas u Vladi sa ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovim o nastavku uspešne privredne saradnje dve zemlje.

Tom prilikom je ocenjeno da Azerbejdžanci dobro rade na Koridoru 11 u Srbiji.

"Sa zadovoljstvom želim da izrazim veliko zadovoljstvio zbog kvaliteta, dinamike i poštovanja rokova vaše kompanije Azvirt koja je angažovana na gradnji Koridora 11", rekao je Antić.

Taj projekat je, kako je naveo, od izuzetnog značaja za Srbiju i ceo region, jer će u velikoj meri poboljšati kvalitet, bezbednost i protok saobraćaja, kao i protok robe i kapitala.

Naš interes jeste da ovaj posao bude završen kako je i planirano, a da istovremeno i naše kompanije budu značajan akter u kompletnom izvođenju radova, dodao je ministar.

Antić je rekao da srpska preduzeća i kompanije imaju kvalitet, iskustvo i znanje da zajedno sa vašom kompanijom budu značajan partner u ovom poslu.

Zajedničkom realizacijom projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, srpska privreda imati velike koristi, rečeno je na sastanku.

Ministar Antić je kazao da su u planu mnogobrojne aktivnosti koje će u potpunosti obnoviti sve vidove saobraćaja u Srbiji, saopštilo je ministarstvo.

Hasanov je istakao da je sa Antićem prve korake saradnje  uspešno savladao prilikom veoma obimnog posla na obnavljanju beogradskog plivališta Tašmajdan.

Tom prilikom je ambasador Hasanov istakao da je to primer kvaliteta, tačnosti i dobre saradnje izmeću dve zemlje i da je to jedna od garancija za buduću uspešnu saradnju dve zemlje koja se potvrđuje i veoma dobrom saradnjom na izgradnji Koridora 11.

Ambasador Hasanov poželeo je Antiću mnogo uspeha u obavljanju odgovorne dužnosti.

"Ministarstvo saobraćaja je kompleksan i težak resor. Saobraćajna infrastruktura je kičma privrednog napretka privrede svake zemlje", naveo je on.

Hasanov se osvrnuo i na značaj strateškog partnerstva, na osnovu kojeg su potpisana 24 sporazuma.

U poslednjih godinu dana je pet puta povećana robna razmena i tri puta su povećane investicije.

Hasanov je, takođe, pozvao ministra saobraćaja da poseti Azerbejadžan.

Ambasador je detaljno upoznao ministra sa radovima na Koridoru 11 i naglasio da je Azerbejdžan zainteresovan da sarađuje u svim oblastima od obostranog interesa, a kada je saobraćajna invrastruktura u pitanju to su putevi, železnica, Dunav.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image