• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nove mere neće pogoditi najsiromašnije"

Izvor Tanjug

Premijer Ivica Dačić izjavio je da će nove ekonomske mere, koje će biti predstavljene u ponedeljak, biti usmerene ka tome da se obezbedi ekonomska i finansijska konsolidacija i da neće pogoditi najsiromašnije slojeve društva.

"Sigurno nećemo predlagati mere koje će pogađati najsiromašnije. Mere koje budu predlagane moraju da omoguće štednju i stezanje kaiša kod onih koji to zaista mogu da podnesu", rekao je Dačić novinarima u Vrbasu.

On je kazao da će mere koje će predstaviti resorni ministri biti usmerene ka tome da se obezbedi ekonomska i finansijska konsolidacija, što znači smanjenje budžetskog deficita, veću naplatu prihoda i sa druge strane mogućnost da jedan deo bude plasiran u podsticanje proizvodnje, odnosno ekonomski rast i razvoj.

Dačić je rekao i da mere koje će biti preduzete nemaju direktne veze sa posetom Međunarodnog monetarnog fonda Srbiji, navodeći da je to "upoznavajuća" poseta koja se događa jednom ili dva puta godišnje tokom koje se prestavnici MMF upoznaju sa situacijom i daju svoje predloge, da ih zanimaju opšte tendencije i da ne ulaze u pojedinačne probleme.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Чагаљ

Ма да неће погодити најсиромашније већ ове "богаташе" који имају плату 60 хиљада и издржавају незапосленог члана породице и неколико деце. Браво за владу а ови што примају бонусе на плате у јавним предузећима сигурно спадају у најсиромашније.

zoran.r zarr

dragi premijeru i prvi p.p v sve vase mere,poskupljenje struje,goriva,atesta za plin za kola,poskupljenja hrane i svega ostalog zestoko su me pogodilo.nemojte vise molim vas.penzija mi 18 hiljada

Nikola

Evo najjednostavnijeg rešenja kojeg navodno nijedna vlast koja dodje ne vidi : Otpustiti sve tek zaposlene u javnom sektoru (i ukinuti isplatu po godini radnog staža),a ako ne može da se ukine onda to neće biti neki iznos zato što su tek zaposleni.I još jedna stvar,NAUČITI šta je pravosuđe,pošto mi to nemamo a i nikada nismo imali,doduše to je i stvar mentaliteta..nažalost nama sa tim malo teže ide..Pozdrav

special image