• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Biznis inkubator Kancelarije za mlade

Izvor Tanjug

Biznis inkubator "Gnezno" Kancelarije za mlade grada Beograda, koji nezaposlenima obezbeđuje besplatan poslovni prostor, računarsku opremu, računovodstvene i pravne usluge, otvoren je danas u Palati Beograd.

Konkurs za najbolje ideje i planove sprovela je Kancelarija za mlade, a stručna komisija izabrala je 13 najboljih biznis planova, odnosno 13 novih firmi, koje će u narednih godinu dana raditi u tom prostoru.

Firmama su obezbeđeni nameštaj, obuka, volonteri i eventualna PR podrška i konsalting, a cilj projekta je da se promoviše samozapošljanje i da se pomognu prvi preduzetnički poduhvati projekata sa visokim tržišnim potencijalom.

Nakon godinu dana korisnici mogu da ostanu i da plaćaju deo troškova, a najduže mogu da ostanu tri godine.

Ukoliko neko od kandidata odustane od učešća u Biznis inkubatoru, sledeći sa "liste čekanja" imaće pravo da uđe u inkubator.

Prostor u kome se nalazi Biznis inkubator ima 700 kvadrata, projekat je finansirao Grad Beograd, a partneri projekta su Fakultet organizacionih nauka, Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju i pojedini privrednici.

Otvaranju i obilasku prostorija Inkubatora prisustvovao je i gradonačelnik Beograda u tehničkom mandatu Dragan Đilas i članovi Gradske uprave.

Direkorka Kancelarije za mlade Tamara Blagojević rekla je da će u Biznis inkubatoru raditi 25 mladih kojima je pružen poslovni ambijent koji treba da im bude oslonac u savladavanju prepreka koje će ih jednog dana sačekati na tržištu rada.

Blagojević je izrazila nadu da će rasti broj zaposlenih u "Gnezdu" i da će studenti prepoznati Inkubator kao mesto gde mogu da obavljaju stručnu praksu.

Ona je navela i da je na konkurs bilo prijavljeno oko 100 biznis planova, a da su među izabranima oni iz oblasti arhitekture, mašinstva, televizijske produkcije...

Predsednik Izborne komisije Jaško Ondrej rekao je da su biznis inkubatori veoma zastupljeni u svetu, da ih u Srbiji ima oko 20, ali da tek dva "ispunjavaju ciljeve postojanja".

"Ovaj Inkubator ima sve pretpostavke za uspeh", rekao je Ondrej i dodao da je, iako je završena prva faza u kojoj su stvoreni uslovi za rad mladih preduzetnika, mnogo važnija druga faza u kojoj bi trebalo da počnu da ostvaruju ciljeve.

Jedan od izabranih učesnika konkursa, Branislav Rakić, koji završava master studije na Elektrotehničkom fakultetu, rekao je da je do sada imao znanje i ideje, ali ne i novac i iskustvo.

Međutim, kako je rekao, sada je tu Inkubator, čija je, možda i najveća prednost što će u njemu poslovati 13 firmi, a što predstavlja "kazan pun ideja koji nikome ne može da škodi".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image