• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plan za restruktuiranje Srbijagasa do Nove godine

Izvor MONDO/Agencije

Ministar energetike Zorana Mihajlović izjavila da će plan za restruktuiranje Javnog preduzeća "Srbijagas" biti usvojen do kraja godine i da će odmah nakon toga krenuti realizacija tog plana.

Mihajlovićeva je kazala da je na sastanku, na kojem su ranije danas, pored nje, bili ministri privrede i finansij Saša Radulović i Lazar Krstić, te generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, dogovoreno da je rekonstruisanje "Srbijagasa" neophodno.

"Nema dileme da je Srbiji neophodan profitabilan Srbijagas i da će to preduzeće početi da ostvaruje profit samo ako što hitnije uđe u proces restruktuiranja", rekla je Mihajlovićeva Tanjugu u Vrbasu, gde je obišla Veliki bački kanal i postrojenje za preradu otpadnih voda.

Zorana Mihajlović je najavila da će novi sastanak u istom sastavu i sa istom temom biti održan u narednih mesec dana, kada učesnici budu raspolagala kompletnom dokumentacijom, koja je, kako je rekla, danas nedostajala.

Ona je naglasila da brzina restruktuiranja "Srbijagasa" ne zavisi ni od koga pojedinačno i da će o tome poslednju reč dati Vlada Srbije koja "neće dugo čekati" i koja "će u najkraćem roku pokrenuti taj proces".

"Reformisanje mora biti započeto što pre, jer, poslovanje Srbijagasa na dosadašnjim osnovama ugrožava energetsku bezbednost Srbije", zaključeno je na tom sastanku, na kojem je bilo reči o finansijskom i organizacionom restrukturiranju Srbijagasa.

Od Srbijagasa zatraženo je da do sledećeg sastanka, koji će biti organizovan u narednih mesec dana u istom sastavu, dostavi "ličnu kartu" preduzeća, odnosno kompletne podatke o poslovanju i poslovanju povezanih preduzeća, na osnovu kojih bi bio donet plan aktivnosti na rešavanju teške situacije u kojoj se Srbijagas nalazi.

Vlada Srbije i resorno ministarstvo odlučni su u nameri su da Srbijagas izvuku iz teške situacije, i od njega naprave firmu koja će uspešno poslovati na tržišnim principima i biti konkurentna na
domaćem i stranom tržištu, navodi se u saopštenju Ministarstva energetike.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image