• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompanija iz Belorusije odustaje od "Petoletke"

Izvor Tanjug

Beloruska kompanija “Amkodor” odustaje od privatizacije tri Petoletkina društva, a moguć je i prekid saradnje sa jednom od tih fabrika – PPT “Servoupravljači”, izjavio je danas predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Prema poslednjim informacijama iz trsteničke Petoletke, javni poziv za prodaju PPT "Servoupravljači",  PPT TMO i PPT "Cilindri" trebalo je da bude raspisan polovinom septembra, ali se to nije dogodilo, iako su, kako je rekao Aleksić, prethodno dogovoreni svi detalji privatizacije.

Predstavnici beloruske kompanije, dodao je, juče su se sastali sa ministrom privrede Sašom Radulovićem, i zatim iskazali nezadovoljstvo ishodom.

Na sastanku je, dodaje predsednik opštine, ministar Radulović rekao predstavnicima "Amkodora" da sve što su do sada dogovorili sa (prethodnim) ministrom Dinkićem ne važi, i da se ne može po tom prinicipu privatizovati iako su beloruski investitori bili spremni da ulože 15 miliona evra, zadrže 600 radnika i nastave delatnost.

"Rekao im je i da javni poziv ne može biti raspisan dok se ne definišu novi uslovi", tvrdi Aleksić i ističe da su zbog novonastale situacije beloruski partneri veoma nezadovoljni.

Predsednik opštine je zabrinut za sudbinu 4.000 radnika Prve petoletke jer su preduzeću ukinute i subvencije koje su do sada na mesečnom nivou iznosile oko 40 miliona dinara.

Beloruski "Amkodor" bio je do sada jedini zaintresovani kupac za tri Petoletkina društva.

Direktor Prve Petoletke Ljubisav Panić ranije je rekao Tanjugu da je prodajom fabrike trebalo da se višestruko poveća proizvodnja, jer bi se investiralo u novu opremu.

PPT "Servoupravljači" sada godišnje proizvede oko 35.000 servostata za građevinsku mehanizaciju i poljoprivredne mašine, a kako su procenili iz Amkodora, potrebe tržišta su daleko veće - oko 100.000 mašina.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image