• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija traži raspravu o merama štednje

Izvor Beta

Poslanici vladajuće koalicije danas su najavili podršku ekonomskim merama Vlade Srbije, a poslanici opozicije su zatražili parlamentarnu raspravu o merama za budžetsku uštedu.

Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić najavio je da će njegova partija podneti zahtev da se u parlamenutu razmotri svaka mera pojedinačno i njen domet.

Đurić je novinarima u parlamentu kazao da za uštedu postoje bolje mere, umesto "uravnilovke" i smanjenja plata svima u javnim službama, bez obzira na posao koji obavljaju.

"Četiri do pet puta veće uštede bi se ostvarile kada bi se u javnoj administraciji ukinula nepotrebna radna mesta", ocenio je Đurić i dodao da nije rešenje u smanjenju plata profesorima i lekarima.

Ukazao je da ukidanje subvencija neće doneti suštinsku uštedu, već samo umiriti onaj deo javnosti koji je nezadovoljan drugim merama.

On je kritikovao to što se subvencije javnim preduzećima koriste za isplatu plata i poručio da bi trebalo uštedeti u samim troškovima tih preduzeća, a posebno je istakao primer železnice.

I poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović kazao je da je potrebno da ministar finansija dođe u Skupštinu i objasni mere i njihov domet.

Funkcioner vladajuće Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković najavio je podršku vladinim merama koje smatra neophodnim i iznuđenim.

"Zadovoljni smo time što je uvažen položaj najugroženijih penzionera i njihova primanja nisu oporezovana", kazao je Čolaković.

On je istakao i da ima razumevanja za povećanje niže stope PDV na osnovne namirnice sa osam na 10 odsto.

"To je iznuđena mera i imamo razumevanja prema Vladi i ministru finansija (Lazaru) Krstiću", kazao je Čolaković.

On posle ovih mera za konsolidaciju budžeta očekuje i mere za privredni razvoj.

Ministar finansija Lazar Krstić juče je ne sednici Vlade predložio šest mera: smanjenje plata u javnom sektoru, povećanje niže stope PDV sa osam na 10 odsto, smanjenje subvencija javnim preduzećima, smanjenje rashoda ministarstava, korišćenje povoljnijih kredita i poboljšanje poslovnog ambijenta. Te mere bi stupile na snagu zajedno sa državnim budžetom za 2014. godinu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

stari

Bravo za vladu!Zreba udariti još veći porez na hleb i mleko jer to nekima postaje sve veći luksuz a svaki luksuz treba da se se oporezuje.

special image