• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobili pare za biznis kod kuće

Izvor Beta

U okviru programa kojim se dodeljuje novčana podrška za započinjanje poslova 30 početnika u biznisu koji su povratnici u svoja rodna mesta potpisalo je danas u Beogradu ugovore.

"Ovim programom pružena mi je mogućnost da radim posao za koji sam se školovala, u svojoj ordinaciji u svom rodnom mestu, a od koga ću nadam se moći pristojno da živim", rekla je jedna od dobitnica, stomatolog Nera Živković iz Bele Palanke.

Ona je preko programa dobila 800.000 dinara za osnivanje stomatološke ordinacije, dok je Goran Bjelić iz Priboja dobio 750.000 za uzgajanje, sušenje i pasterizaciju tibetanske biljke godži.

Ministar bez portfelja zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin izjavio je da program ima za cilj da kroz paket podrške podstakne mlade ljude da se vrate u svoja rodna mesta.

"Naš cilj je da podstaknemo mlade ljude da se vrate u svoja rodna mesta gde će moći svojim znanjem da pomognu ljudima koji žive u nedovoljno razvijenim područjima", kazao je Ugljanin na konferenciji za novinare u Palati Srbije.

Program podrške sastoji se iz dva dela - obuke za započinjanje samostalnog biznisa koju je sprovela Nacionalna agencija za regionalni razvoj i finansijske podrške koju je omogućila Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Na konkurs programa prijavilo se 133 kandidata od kojih je odabrano 30 početnika, sa ciljem da se smanji nezaposlenost, siromaštvo i demografsko pražnjenje nerazvijenih područja u Srbiji.

Program je prvi put realizovan prošle godine kada je paket podrške dobilo 20 korisnika uzrasta od 18 do 40 godina koji su napustili svoje rodno mesto, ali su želeli da se vrate i započnu biznis u svom rodnom mestu.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NATASA BARATOVIC

Suprug i ja trenutno zivimo u pozarevcu.zelimo da se vratimo u valjevo i zapocnemo biznis proizvodnju maline.kakovaskont

special image