• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simončeli:Srbiji neophodna reforma penzionog fonda

Izvor Tanjug

Predsednik i generalni direktor Delta Đenerali osiguranja Andrea Simončeli kaže da je odnos broja ljudi u penziji i onih koji rade izjednačen a takvo stanje je neodrživo.

On je na obeleževanju sedam godina poslovanja Delta Đenerali dobrovoljnog penzijskog fonda u Srbiji rekao da se se za opstanak privrede mora povećati broj zaposlenih, a da se to postiže rastom bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Simončeli je istakao da penzioneri danas primaju 60 odsto od visine plate, a da će se taj procenat vremenom smanjivati, te je potrebno da država radi na povećanju plata kroz rast BDP.

Prema njegovim rečima, mnogi poslodavci u Srbiji pokušavaju da izbegnu plaćanje doprinosa radnicima, ali da je to neophodno ako žele da pomognu privredni oporavak zemlje.

Govoreći o ekonomskoj situaciji Srbije, Simončeli je pohvalio rad Vlade u proteklih godinu dana i naveo da je javni dug od 58 odsto "više nego razuman" za zemlju u tranziciji, te da organizacije poput Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke, moraju da budu fleksibilne ako žele da pomognu Srbiji u procesu pristupanja EU.

Direktorka Društva za upravljanje Dobrovoljnim penzijskim fondom Nataša Marjanović kazala je novinarima da je od osnivanja fonda njegova imovina uvećana više od 20 puta i sada iznosi preko pet milijardi dnara, što je više od cetvrtine tržišta dobrovoljnih penzijskih fondova.

Marjanović je dodala da Delta Đenerali upavlja sa dva dobrovoljna penziona fonda- Bejzik i Indeks (Basic i Index), u kojima ima ukupno 50.000 članova, u proseku sa po 100.000 dinara.

Delta Đenerali dobrovoljni penzijski fond je član Đenerali grupe, jedne od vodećih kompanija na svetskom osiguravajućem i finansijskom tržištu. Đenerli grupa posluje u više od 60 zemalja sveta, zapošljava više od 80.000 ljudi, upravlja imovinom od preko 400 milijardi evra i ima 65 miliona klijenata.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image