• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolubara ostvarila profit od 1,5 milijardi dinara

Izvor Beta

Rudarski basen "Kolubara" u prvih šest meseci ove godine imao je dobitak od 1,5 milijardi dinara, dok je u istom periodu 2012. poslovao sa gubitkom od 2,8 milijarde dinara.

 Kolubara ostvarila profit od 1,5 milijardi dinara Izvor: Petar Stojanović, MONDO

Ilustracija
Izvor: Petar Stojanović, MONDO

Direktor Kolubare Milorad Grčić je na obeležavanju godinu dana rada pod novim rukovodstvom, kazao da je rezultat ostvaren zahvaljući uštedama i merama razionalizacije koje se sprovode u svim sektorima Kolubare.

Grčić je kazao da očekuje da će Kolubara 2013. godinu završiti profitom koji je na nivou rezultata iz prvih šest meseci i koji za nekoliko milijardi dinara bolji nego u 2012. godini.

Kao primer ušteda, on je naveo da su su troškovi benzina za službena vozila smanjeni sa 36,7 miliona na 17,8 miliona dinara, a da je broj službenih vozila koja su se koristila 24 sata smanjen sa 362 na 95.

"Nastavićemo sa uštedama i merama racionalizacije", istako je Grčić i dodao da jedna godina nije dovoljno duga da se se skoro razoren šitem podigne na noge, ali da su već vidljivi pomaci preduzetih mera i zavođnja reda u poslovanju.

Grkić je podsetio da rudarski basen Kolubara najveći proizvođač uglja u Srbiji, i da sa oko 30 miliona tona lignita godišnje prozivode između 52 i 54 odsto struje u Srbiji.

On je kazao da je planirano investiranje u širenje kopova i najavio da će u 2014. godini početi eksproprijacija zemljišta kopa "Radljevo".

Za eksproprijaciju zemljišta u 2014. godini za taj kop je predviđeno 550 miliona dinara, a kako je Grčić najavio u prvom tromesečju sledeće godine trebalo bi da bude završen i projekat za novi kop "Polje G".

Grčić je kazao i da je uvedena unutrašnja kontrola u Kolubari i da je podignuto 11 krivičnih prijava za malverzacije, kao i da će u 2014. biti potpuno zaustavljene malverzacije za snabdevanje stanovništva ugljem.

Rudarski basen Kolubara posluje u okviru Elektroprivrede Srbije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image