• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Račun Novog Sada (ni)je blokiran

Izvor Beta

Račun Grada Novog Sada je blokiran i tom gradu neće biti prebačen ni dinar iz državnog budžeta dok Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" ne izmiri dugovanja prema dobavljačima. Iz Grada demantuju blokadu.

To je odlučilo Ministarstvo finansija Srbije, prenose novosadski mediji, dok je član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić naknadno demantovao da je račun u blokadi.

Ta ustanova probila je rok od 60 dana za plaćanje obaveza dobavljačima, zbog čega su dugovi narasli na 700 miliona dinara, a gradska vlast u Novom Sadu je odbila da ih izmiri iz svog budžeta.

Po pisanju medija, Ministarstvo finansija traži stogo poštovanje Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza, pa je zbog probijanja poslednjih rokova donelo odluku da blokira transfere novca Novom Sadu.

Dejan Mandić svet to demantuje.

"Račun grada Novog Sada nije blokiran i plaćanja se odvijaju bez problema. Kada je reč o Predškolskoj ustanovi 'Radosno detinjstvo', situacija koja je zatečena je najblaže rečeno skandalozna", naveo je Mandić u saopštenju.

On je dodao je da je u periodu od 2007. do 2012. godine u toj ustanovi nagomilan dug prema dobavljačima i Poreskoj upravi od više od 700 miliona dinara, a sve zbog isplaćivanja zarada prekomernom broju zaposlenih koji su i primljeni u radni odnos u tom periodu.

"Stoga, posebno me čude medijski napadi na rukovodstvo grada Novog Sada onih koji su i doprineli tako lošem stanju u Predškolskoj ustanovi", naveo je Mandić.

Šta bi takva odluka značila za finansiranje grada najbolje ilustruje činjenica da polovina gradskog budžeta, čak 11 milijardi, stiže iz državnog budžeta. U toku jednog meseca, na račun Novog Sada iz Beograda legne više od 900 miliona dinara.

Direktor "Radosnog detinjstva" Marko Grgurević kazao je za beogradski "Blic" da će toj ustanovi biti dostavljen novac za plaćanje dobavljača "čim dostave izveštaj o finansijskom poslovanju".

Novca u gradskoj kasi još ima, ali se problemi očekuju već za desetak dana. Da bi sprečili posledice, novosadski čelnici su tražili da se obustavi prebacivanje novca gradskim preduzećima.

To znači da bi radnici "Gradskog zelenila", "Stana" i "Spensa", koji dobijaju gradske subvencije, ostali bez plata do rešenja problema.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image