• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikalisti tvrde da su radnici Jata obmanuti

Izvor Beta

Predsednica Sindikata komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika Jat ervejza Mira Mikarić Tenžera izjavila je da je Vlada Srbije obmanula radnike te kompanije.

 Sindikalisti tvrde da su radnici Jata obmanuti Izvor: MONDO Sivački Goran

Izvor: MONDO Sivački Goran

Ona tvrdi da je Vlada prekršila dogovor o drugom krugu dobrovoljnog odlaska. Ona je agenciji Beta kazala da je sa predstavnicima Vlade Srbije dogovoreno i pismeno potvrđeno da se posle sistematizacije radnih mesta raspiše drugi krug dobrovoljnog odlaska uz otpremnine, kako bi radnici za koje ne bude mesta mogli da se prijave.

"Novi konkurs je raspisan u petak, 18. oktobra, pre završetka testiranja sposobnosti radnika i trajaće do 24. oktobra. Nikakvu sistematizaciju nismo videli i nemamo nikakvu informaciju o tome koliko radnika će imati kompanija", kazala je Mira Mikarić Terzić.

Prema njenim rečima, na prvi kokurs za dobrovoljni odlazak iz Jat ervejza, koji će promeniti ime u Er Srbija (Air) i u kojoj će Itihad (Etihad) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata imati 49 odsto vlasništva, prijavilo se 336 radnika.

Na beogrdski aerodrom "Nikola Tesla" u subotu, 19. oktobra, sleteo je prvi avion Er Srbije, a nedelju dana kasnije (26. oktobra) kompanija će zvanično početi da posluje, prvim letom od Beograda ka Abu Dabiju.

Mira Mikarić Terzić kazala je da su uslovi za dobrovoljni odlazak iz Jata nepromenjeni u drugom krugu, odnosno da se radnicima nude otpremnine od 300 evra po godini radnog staža.

"Zaposleni su pod stalnim pritiskom da se prijave za program dobrovoljnog odlaska. Sada postoji i strah da će postati tehološki višak ako se ne prijave za program odlaska uz otpremnine, jer ne znaju svi rezultate testova ni da li će biti mesta za njih u kompaniji", kazala je predsednica Sindikata KEPR u Jatu.

Mira Mikarić Tenžera kazala je i da Jat ervejz ima 1.138 zaposlenih.

Savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali izjavio je danas da će Er Srbija imati oko 1.500 zaposlenih, među kojima će većina biti preuzeta iz Jat ervejza.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image