• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li su zaposleni u Srbiji zadovoljni?

Izvor Tanjug

Zadovoljni zaposleni u Srbiji su dva puta produktivniji, imaju potrebu da ostanu duže na poslu čak pet puta češće ukoliko zadatak nije završen, uzimaju bolovanje 10 puta manje u odnosu na kolege koje nisu zadovoljne.

Prema istraživanju, koje je u Srbiji sproveo internet sajt "poslov.infostud.com", a u kojem je učestovalo oko hiljadu zaposlenih, čak 59 odsto je navelo da su u većoj meri zadovoljno na svom radnom mestu.

Svaki treći je naveo da voli posao koji trenutno radi, dok, s druge strane, oko 30 odsto ispitanika nije zadovoljno na radnom mestu ali drugog izbora nemaju, a svaki deseti je izuzetno nezadovoljan.

Najzadovoljniji su oni koji rade u višem menadžmentu, njih 36 odsto je u potunosti zadovoljno poslom koji obavljaju, dok najveći broj zaposlenih, koji su izjavili da su nezadovoljni poslom i firmom, radi na nižim i početnim pozicijama.

Oko 90 odsto anketiranih navelo je da ima odličan odnos s kolegama, mnogi se druže i van radnog vremena, polovina zaposlenih može da se pohvali i činjenicom da su kolege spremne da im pomognu na poslu ako zatreba.

Zaposleni u Srbiji, prema ovom istraživanju, najčešće nisu zadovoljni finansijskim, ali i nefinansijskim vrednovanjem svog radnog mesta.

Gotovo polovina ispitanika smatra da plate nisu dovoljno visoke za obim posla koji svakodnevno obavljaju, a oni ujedno nemaju ni dobre nefinansijske benefite poput obuka, službenog telefona, automobila.

Četvrtina anketiranih je navela da, uprkos niskim platama, imaju dobre beneficije na radnom mestu, dok je svega 20 odsto ispitanih zadovoljno i finansijskim i nefinansijskim vrednovanjem svog radnog mesta.

Takođe, četvrtina anketiranih je rekla da se u njihovoj firmi može napredovati samo ukoliko ste bliski sa nadređenim, dok 35 odsto zaposlenih uopšte nema mogućnost za napredovanje.

Skoro polovina učesnika istraživanja smatra da beneficije koje imaju na radnom mestu vrlo pozitivno utiču na njihovu produktivnost, dok na ostale ispitanike beneficije ne utiču mnogo, ili čak uopšte.

Razlog tome verovatno leži u činjenici da četvrtina anketiranih nema beneficije a oni koji ih imaju najčešće navode one osnovne - naknadu za putne troškove, obuke i usavršavanja, mobilni telefon za ličnu upotrebu i besplatno piće.

Tagovi

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaspitacica

Ja radim u privatnom vrticu u centru Bg, jedno dete placa 250e mesec dana boravka, tolika je i moja plata prijavljena, na ruke dobijam jos 100 e, u grupi imam 12-oro dece, samo za moju grupu postoji lista cekanja, sa punim pravom mogu reci da sam napravila brend od ustanove jer svi upisi preko preporuke idu preko mene, prostom logikom rekao bi covek da ce mi dati bolju platu, ali ne, otisla sam na porodiljsko i dinara nisam primila 6 meseci, zahtev za porodiljsko je predat tek 5 meseci posle porodjaja...da, veoma sam zadovoljna!!! A nisam htela da predjem u druge vrtice (za 4 godine bilo je 7 ponuda) jer sam htela da izvedem prvu generaciju jaslenaca do skole, da vidim kako ce funkcionisati van 'mog krila'...

Mmm

Ne jer sam radila bez dinara i videla sve ne volim nepravdu,ako radim posteno ne gradi se sreća na tudje suze...POMOĆ.Pogledajte sta se radi u Smed.Palanku.

ja

i u državnim bastiljama nema mesta,samo svoj svome,ljudi mlađí neka beže íz ovog Pakistana

special image