• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IBM i Dačić nastavljaju saradnju

Izvor mondo.rs

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa predstavnicima američke kompanije IBM u okviru nastavka saradnje inicirane Dačićevom posetom ovom IT gigantu u maju mesecu.

IBM je na čelu sa generalnim direktorom za centralnu i istočnu Evropu Davidom La Rosom predstavio studiju koju je razvio za Vladu Srbije sa ciljem uspostavljanja strateške saradnje i pomoći Srbiji.

To se pre svega odnosi na izazazove kao što su integracija i modernizacija državne uprave, povećavanje transparentnosti, smanjenje fiskalnog deficit i nezaposlenost.

Studija se bavi analizom trenutnog stanja, ciljevima i strategijom Srbije u razvoju elektronske uprave iz različitih aspekata kao što je Akcioni plan EU za razvoj servisa namenjenim građanima i poslovnim subjektima, strategija razvoja informacionog društva i drugim.

Fokus studije su ministarstva finansija, unutrašnjih poslova i pravde.

IBM, osnovan 1911. godine, jedna od vodećih kompanija za razvoj poslovanih rešenja i naprednih informacionih tehnologija. Na našem tržištu posluje od tridesetih godina prošlog veka a 2006. godine osnovan je IBM Srbija kao regionalni centar za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image