• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Koridor 10 završava se do kraja 2016."

Izvor Beta

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da bi saobraćajni Koridor 10, po ugovorima sa izvođačima radova, trebalo da bude završen do kraja 2016. godine.

Antić je za B92 rekao da se 12 sati dnevno bavi time da se poštuje rok za završetak radova koji je u ugovorima.

On je naveo da će za deset do 15 dana biti raspisan tender za nastavak radova na kraku Koridora 10 od Niša ka granici s Bugarskom.

O izgradnji mosta Zemun-Borča ministar saobraćaja je kazao da trenutno postoji problem sa kineskim izvođačem koji traži da aneks uz ugovor i da se radovi produže do kraja 2015. godine.

"Zato sam zamolio kineskog ambasadora da zajedno obiđemo to gradilište jer verujem da most može da se završi u predviđenom roku po ugovoru, odnosno do kraja 2014. godine", rekao je on.

Antić smatra da, bez obzira na problem što nije završena eksproprijacija na deonici od Zrenjaninskog puta do Pančevačkog puta, most može da se završi u roku, kao i deonice do Zrenjaninskog
puta.

Ministar saobraćaja je kazao da će se subvencije za Železnice Srbije smanjivati i da je dobio predlog budžeta od Ministarstva finasija vezano za subvencije za to javno preduzeće koji će biti za 10 do 15 miliona evra manji newgo što je bio ove godine.

Antić je dodao da će do kraja ove godine u sistemu železnica formirati novo preduzeće za infrastrukturu, dok će posebno preduzeće biti ono za putnički i teretni transport.

On je precizirao da će preduzeće za infrastrukturu železnica već sledeće godine biti na usluži ne samo Železnicama Srbije, već i svim zainteresovanim kompanijama koje žele da koriste domaće pruge.

"Do kraja iduće godine razdvojićemo putnički i teretni saobraćaj u železnicama i pokušati da napravimo da makar neki segmenti tog sistema funkcionišu na ekonomskoj osnovi", rekao je on.

Antić je dodao da se rešava i problem prilaznih saobraćajnica za Žeželjev most, jer za nekoliko dana Grad Novi Sad treba da od Republike dobije sporne parcele u vlasništvo, nakon čega će
nastaviti proceduru za izdavanje neophodnih dozvola kako bi se tender za njihovu izgradnju bio raspisan do 15. decembra.

On je kazao da i u rekonstrukcije tog mosta ima problema jer konzorcijum kompanija iz EU koje su dobile taj posao, ne rade kako treba, o čemu je obavestio i šefa Delegacije EU Srbiji Majkla Devemporta.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image