• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simič:Porez je porez a samo za JP dug rešava Vlada

Izvor Tanjug

Nas ne interesuje ko je ranije tolerisao dugove, vlasnici preduzeća treba sami da reše problem poreskih dugovanja, a za javna preduzeća će to uraditi Vlada, kaže prvi poreznik Srbije.

Direktor Poreske uprave Ivan Simič kaže da će svima koji ne plaćaju porez računi biti blokirani dok to ne učine, i dodao da on ne može da ulazi u to "šta se dešavalo u prošlosti, zašto porezi nisu plaćani i ko je dozvoljavao da se ne plaćaju".

Simič je novinarima u Kragujevcu, gde je studentima na Ekonomskom fakultetu održao predavanje o neophodnosti reforme poreskog sistema, rekao da samo kod državnih preduzeća koja ne mogu da posluju, a imaju velika poreska dugovanja, Vlada Srbije odlučuje kako da se reši taj problem.

On je istakao da su sva preduzeća koja ne plaćaju porez nelojalna konkurencija onima koji izmiruju poreske obaveze.

Svakome ko u skladu sa zakonom podnese potrebnu dokumentaciju i garanciju, Poreska uprava omogućiće otplatu duga na 24 rate, rekao je Simič, dodajući da

vlasnici preduzeća, koji nemaju novca, treba da povećaju kapital i plate porez.

On je najavio da će do kraja godine biti završena reorganizacija poreskih filijala tako da će ih, umesto 58, biti 25 ili 26.

Simič je rekao da će u martu ili aprilu biti uvedene "on lajn" fiskalne kase tako da će se u svakom trenutku znati ko izdaje fiskalne račune.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Štole

Gospodin Simič to lepo reče sa njegovog gledišta a vlada sa ngenog i tako po leđima malih poreskih obveznika a veliki će da haraju. Mali poreznici nemaju ništa protiv ali prvo po veliki. On čovek nije odavde i nema pojma kroz čega je ovaj narod prošao i istrpio. Svi bi voleli da sa lakoćom plaćamo svoje obaveze prema državi i kad malo stisnemo da budemo redovne platiše on i njegova pore. Uprava smišljaju kako da nam zagorčaju život. Neka izađe malo među narod da i njih čuje a ne samo kroz papire i statistiku koja je uvek frizirana. Gdine. Simiču zavodite red ali redom i neka Vlada pomogne i ostalima.

titula

Imam stari dug.koji je veliki i teško da mogu da ga platim i na 50 rata! Sada redovno uplacujem, zbog čega nisam išao na more, niti kupio nešto sebi. Sve što zaradim dam za posao i porez! Teška priča Taj stari porez još kad bih plaćao ne bi imao ni za žvake! Nazalost

special image