• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikati: Radulović je ministar za stečajeve

Izvor Beta

Predstavnici industrijskih samostalnih sindikata Srbije optužili su danas ministra privrede Sašu Radulovića da želi da sva preduzeća u restrukturisanju gurne u stečaj.

"Sadašnji ministar privrede je eskpert za stečaj. U 14 preduzeća (kao stečajni upravnik) je to uradio uspešno. Sada produžava taj posao tako što će preduzeća u restrukturiranju proglastiti preduzećima koja treba da se likvidiraju", rekao je predsednik predsednik Republickog odbora hemije i nemetala, Samostalnog sindikata Ljubisa Nestorović.

On je to rekao na sastanku sastanku direktora i predsednika sindikalnih organizacija preduzeća u restrukturiranju, koji je održan u Savezu samostalnih sindikata Srbije.

Istakao je da bi preduzeća u restrukturiranju trebalo pomoći da ponovo postanu stubovi privrede, dodajući da bi se tako napravljen zdrav privredni ambijent "reflektovao na famoznu malu privreda, koja navodno treba da bude spasilac privrede".

Nestorović je ocenio da je zahtev Ministarstva za "ličim kartama" firmi u restrukturiranju samo zamajavanje i kupovina vremena, jer su, kako je istakao, svi ti podaci već dostavljeni Agenciji za privatizaciju.

Predsednik Samostalnog sindikata građevinarstva Duško Vuković je istakao da preduzeća u restrukturiranju nisu "bolesno tkivo", već da su budućnost srpske privrede.

U tim preduzećima, kako je naveo radi 70.000 zaposlenih, koji su indirektno odgovorni za još 200.000 radnika u drugim preduzećima.

Vuković je istakao da je za opstanak i oporavak preduzeća u restrukturiranju neophodno nastaviti sa isplatama subvencija i da država onima koji imaju ugovore treba da obezbedi kredite sa kamatama kao u EU, do pet odsto.

Predstavnici industrijskih sindikata su naveli da od Ministarstva privrede treba zatražiti da se o svakom preduzeću u restrukturiranju razgovra pojedinačno.

Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Zoran Vujović je ocenio da ministar privrede Srbije Saša Radulović brani interese kapitala i istakao da to daje pravo radnicima da štite svoje interese.

Na ocenu predstavnika sindikalnih centrala da su neodazivanja premijera Ivice Dačića, prvog potredsednika Vlade Srbije Alesandra Vučić i ministar privrede Saše Radolovića govore o stavu vlasti prema radnicima, neki od fabričkih sindikalaca su primetili da nije prisutan ni predsednik Saveza samostalnih sindikata Ljubisav Orbović.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boris

Kako su smesni, samo traze pare iz budzeta tj. nas gradjana, a da ih niko nista ne pita. Nema vise toga, mora da se zavede red vec jednom u ovoj drzavi.

special image