• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS počeo da "seče" struju dužnicima

Izvor Tanjug

Direktor EPS Snadbevanja Dejan Vasić rekao je da su danas počela isključenja struje domaćinstvima čiji je dug veći od 10.000 dinara i preduzećima sa dugovanjima većim od 100.000 dinara.

"Pre 15 dana kupcima koji duguju električnu energiju poslata su upozorenja pred obustavu isporuke struje i opomene za dugovanja. Formirane su liste sa svim kupcima koji do sada nisu izmirili dugovanja i distribucije su od danas na terenu", rekao je Vasić.

On je dodao da je prema njihovoj evidenciji  poslato 70.000 upozorenja i 150.000 obaveštenja.

Vasić je objasnio da su obaveštenja EPS Snabdevanja o visini duga otišli na adrese domaćinstava koji su imali preko 5.000 dinara duga, a upozorenje pred obustavu struje onima sa preko 10.000 dinara duga.

Kod privrede je, kako navodi, taj iznos veći, i za sva preduzeća koja imaju preko 100.000 dinara duga poslata su upozorenja pred obustavu isporuke struje.

On je naglasio da se ovde ne radi o akciji isključenja dužnicima, već da je ovo kontinurani proces rada EPS Snabdevanja koji će se nastaviti.

"Ponovo ćemo slati upozorenja i obaveštenja svim kupcima, koji nisu izmirili obaveze. EPS Snabdevanje želi da zaustavi taj trend rasta duga", naveo je Vasić.

Ukoliko se desi da je neko na listi za isključenje, a da je u međuvremenu platio dug, prema rečima Vasića, dovoljno je da pokaže dokaz o uplati i automatski će biti skinut sa liste.

On je objasnio i da bi se neko ponovo priključio na mrežu bitno je da potpunosti izmiri dugovanja i troškove prema distribuciji za ponovni priključak.

Vasić je podsetio da je za stara dugovanja ponuđena mogućnost reprograma i da je do kraja novambra rok za potpisivanje sporazuma.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image