• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Rakovica prva dobija "Lidl"

Izvor mondo.rs

Konačno rešena misterija gde će nemački diskontni lanac graditi prvi prodajni objekat u srpskoj prestonici. U opštini prezadovoljni investicijom. Radovi će početi do kraja 2014.

Nemački diskontni lanac "Lidl" svoj prvi supermarket u Beogradu gradiće u Rakovici. Ovo je u ponedeljak potvrđeno u ovoj opštini. Međutim, predstavnici kompanije "Lidl" nisu želeli da komentarišu, niti da otkriju tačnu lokaciju.

"Jedina lokacija u Beogradu koju je izabrao nemački 'Lidl' je na našoj teritoriji", kažu za "Novosti" iz Odseka za informisanje Opštine Rakovica.

Pored Rakovice, "Lidl" je obezbedio još 15 lokacija i u fazi je ekspanzije na srpskom tržištu.

Biraju naselja sa 30.000 ljudi

Kod odabira lokacija, u "Lidlu" vode računa da se radi o naseljenima mestima koja sa užom okolinom imaju 30.000 stanovnika. Prodajna površina je od 800 do 1.300 kvadrata, sa još 200 do 650 kvadrata za skladište i pomoćne prostorije. Po objektu imaju od 80 do 150 parking mesta.

Kako u Rakovici objašnjavaju, ohrabrujuća je činjenica da su ovu opštinu u "Lidlu" prepoznali "ne samo kao atraktivnu lokaciju za ulaganje, već i ozbiljnu lokalnu samoupravu sposobnu da kao poslovni partner obezbedi svu neophodnu plansku dokumentaciju, kao i da olakša birokratske prepreke".

"Iz kompanije 'Lidl' imamo uveravanja da će radovi na izgradnji objekta početi do kraja 2014.",  kažu u opštini Rakovica.

Još ranije, iz "Lidla" je potvrđeno da su kupili zemljište za izgradnju supermarketa u Beogradu.

Mesecima unazad spekulisalo se o mogućim lokacijama. Navodno je prvi objekat trebalo da bude otvoren u Mirijevu, prošle godine se šuškalo da pregovaraju sa rukovodstvom kineskog tržnog centra "Belmaks" na auto-putu Beograd - Zagreb, pominjali su se i Borča, Zrenjaninski put kao opcija...

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sasa

Bice GMO hrane u izobilju...Blago nama...virsle 89.99din kilogram,pivo 14.99din....video ja u Grckoj

Sanja

Lidl je fantasticna prodavnica.Sve zasluge i pohvale Opstini Rakovica sto su se izborili za otvaranje ovakvog supermarketa

DINA

E,vala,neka se i u našoj Rakovici nešto dešava!

special image