• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kruševački uljari nastavili protest

Izvor Tanjug

Radnici kruševačke Fabrike ulja i danas su se u velikom broju okupili ispred gradske uprave i najavili radikalizaciju protesta, ukoliko se do kraja nedelje ne sastanu sa ministrom privrede Sašom Radulovićem.

Predsednik sindikata ASNS Neško Gajić nije mogao da precizira na koji način će se protest radikalizovati, ali je istakao da su zaposleni u uljari pri kraju strpljenja.

"Pretpostavljam šta će to biti, nećemo sigurno ovako mirno stajati i šetati se, preduzećemo neke radikalne mere", rekao je Gajić Tanjugu.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Saša Marković, kaže da je gradska uprava juče prosledila zahtev ministarstvu privrede koji su ministru Raduloviću uputili radnici Fabrike ulja i dodao da će protest trajati do ispunjenja zahteva.

Marković je u izjavi Tanjugu naveo da su radnici putem medija saznali da će ih ministar Radulović primiti, međutim, kako je rekao, zvanične potvrde još nema.

Na pitanje da pojasni šta se od ministra očekuje, on je kazao da radnici od njega traže da reši problem Fabrike ulja, realizuje socijalni program i uputi finansijsku pomoć, jer je stanje, kako je naveo, potpuno neodrživo.

On je objasnio da se u ovom trenutku ne može pokrenuti proizvodnja, jer se zakasnilo sa kupovinom sirovina, odnosno suncokreta.

Izlaz iz veoma teške situacije radnici vide u sprovođenju socijalnog programa, ali im je više puta saopšteno da se to ne može dogoditi dok se ne nađe strateški partner.

Osim sastanka sa ministrom Radulovićem, zaposleni traže hitnu finansijsku pomoć, rešavanje socijalnog programa, isplatu 23 zaostale plate, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža.

Od 134 radnika, 80 odsto se nalazi na plaćenom osustvu.

Jedinu Fabriku ulja južno od Beograda, 2004.godine kupio je Božin Milićević za 30.000 evra uz obavezu investiranja od 1,5 miliona evra. Agencija za privatizaciju je zbog nepoštovanja obaveza iz kupoprodajnog ugovora raskinula privatizaciju krajem 2011.godine.

Ubrzo posle toga, Fabrika, koja je nosila naziv Plima M, ušla je u proces restrukturiranja i vratila naziv u Fabriku ulja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image