• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Impol Sevalu oborili rekord a podbacili plan

Izvor Tanjug

Valjaonica aluminijuma Impol Seval proizvešće do kraja godine preko 48 hiljada tona hladno valjanih proizvoda, što je rekord u istoriji fabrike.

"Proizvodnja, iako rekordna, ipak je ispod plana koji predviđa 50.000 tona. Čak 97 odsto proizvodnje namenjeno je izvozu, od kojeg smo u ovoj godini do sada ostvarili oko 75 miliona evra, što je za 3,8 miliona više nego u istom periodu prošle godine. Najviše izvozimo na tržište Nemačke I Rusije", rekao je direktor te fabrike, Ninko Tešić na konferenciji povodom Dana firme i 38. godišnjice fabrike.

Direktor Impol Sevala je naglasio da će poslovnu godinu kompanija završiti sa pozitivnim finansijskim rezultatom, ali će dobit biti manja od planirane.

Tešić je istakao da je Impol Seval usvojio strategiju razvoja od 2014. do 2020. godine, kojom su predviđene investicije u dalji razvoj proizvodnje od 26,5 miliona evra sopsvenih sredstava.

"Tako ćemo stvoriti uslove za povećanje proizvodnje hladno valjanih proizvoda sa sadašnjih 50 hiljada na 65 hiljada tona. Povećanjem kapaciteta, uz potpunu uposlenost livničkih kapaciteta i povećanje proizvodnje bojenog programa sa 12 hiljada u 2014. godini na 25 hiljada tona u 2020. Impol Seval će obezbediti stabilnost poslovanja na duži rok", rekao je Tešić.

On je poručio da, iako je već izvesno da će ekonomski ambijent u Srbiji naredne biti teži nego ove godine, menadžment Impol Sevala to ne obeshrabruje, pa očekuju uspešno poslovanje i dogodine.

ANTRFIKLE

"Ostvarivanje pozitivnog finansijskog rezultata omogućiće isplatu 'trinaeste plate' u visini zarade za svakog zaposlenog. S ovom isplatom, prosečna neto zarada u Impol Sevalu će, na godišnjem nivou, biti preko 60 hiljada dinara", dodaje Tešić.

Povodom Dana firme, 593 zaposlenena, od kojih i 29 novoprimljenih u ovoj godini, danas su primili nagradu od po 17.300 dinara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image