• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jata više nema ni na papiru

Izvor Tanjug

Nova nacionalna aviokompanija Er Srbija je umesto Jat ervejza upisana u Agenciji za privredne registre.

Uplaćen je i osnivački kapital od 16,86 milijardi dinara.

Er Srbija je upisana u APR 29. oktobra, potvrđeno je Tanjugu u srpskom avioprevozniku, koji je nedavno najavio da će nacionalna avikompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad" u januaru 2014. učiniti dostupnim kredit od 40 miliona američkih dolara, koji će biti pretvoren u 49 odsto vlasničkog udela, nakon regulatorinih odobrenja.

APR je registrovao i novi statut nacionalnog avioprevoznika, a kao zakonski zastupnik akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj upisan je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

Osnivač Er Srbije je Republika Srbija.

Takođe, navedeni su članovi odbora direktora, a to su, pored Kondića, Davor Mišeljić, Dimitri Kristofer Kurtelis, Dobrivoje Glavonić, Gmitar Dugalić, Miroslav Stanojević, Dragan Đoković, Slobodan Živković, Stevica Spajić i Mihailo Jovanović.

Najavljeno je da će Vlada Srbije, takođe, obezbediti 40 miliona dolara za kapital nove kompanije.

Pored toga, "Etihad" i Vlada Srbije će omogućiti deoničarsku pozajmicu po 60 miliona dolara da bi se zadovoljile potrebe za operativnim kapitalom i podržao razvoj mreže Er Srbije.

Nacionalna aviokompanija Er Srbija poletela je 26. oktobra prvim letom aviona "erbas A 319" - Novak Đoković, sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" za Abu Dabi, kada je ozvaničen početak rada te kompanije čiji je cilj da postane vodeća u regionu.

Er Srbija će, takođe, uspostaviti nove letove sa matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu pored Abu Dabiju, ka Banja Luci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu koji će biti realizovani do kraja godine.

Ti novi letovi dopunjuju 29 destinacija ka kojima su već postojali letovi ove aviokompanije u okviru letnjeg rasporeda letenja za 2013.

Er Srbija, takođe, planira da otvori još sedam novih trasa između januara i aprila sledeće godine, a do juna 2014. učestalost i kapacitet letova će se udvostručiti uz letove do destinacija u 43 zemlje sa 73.000 mesta za putnike na više od 670 letova nedeljno.

Vlada Srbije je 1. avgusta potpisala sa kompanijom "Etihad" sporazum o strateškom partnerstvu kojim je predviđeno da ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postane vlasnik 49 odsto kapitala Er Srbije, kao i ugovor o petogodišnjem upravljanju srpskom nacionalnom aviokompanijom, a država da ima 51 odsto vlasništva.

Destinacije Er Srbije će opsluživati nova flota koja će obuhvatiti nove moderne erbasove A391s, od kojih će ukupno šest biti predstavljeno u naredna dva meseca, a još četiri će biti uvedeno u flotu u toku 2014.

Druga faza obnove flote Er Srbije podrazumevaće dugoročni tender za nabavku novih aviona koji će biti kupljeni, a razmatra se da to budu tipovi erbas a320NEO, boing 737 max i bombardier CS300 koji su mnogo efikasniji od trenutno aktuelnih tipova aviona.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AirFrance

Tema zavrsena,Srbija i sve nase nama!

special image