• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS u budžet uplatio 760 miliona evra

Izvor Tanjug

Naftna industrija Srbijeje za devet meseci ove godine ostvarila čist prihod od 31,7 milijardu dinara, investirala u 2013. godini 37,86 milijardi dinara i uplatila u budžet 86,6 milijardi dinara.

NIS je za devet meseci ove godine uplatio u budžet Srbije 37 odsto više novca nego u istom periodu prošle godine, i to po osnovu direktnih i indirektnih poreskih obaveza, akciza, poreza na prihod i drugih poreskih doprinosa, saopšteno je danas iz kompanije.

U okviru investicionog programa u 2013. NIS je uložio 37,86 milijardi dinara, ili 25 odsto više nego za isti period prošle godine.

Čist prihod grupe kompanija NIS, koja obuhvata NIS a.d, kćerke-firme i zavisna društva gotovo je na istom nivou kao prošle godine.

Očuvanje finansijskog rezultata NIS-a, uprkos pogoršanju makroekonomskih uslova i povećanju poreskog opterećenja, rezultat je povećanja efikasnosti proizvodnih procesa, pre svega u segmentu prerade, zbog puštanja u rad kompleksa hidrokrekinga- hidroobrade u "Rafineriji Pančevo" i rasta prodaje derivata sa visokom maržom.

Tom finansijskom rezultatu je, kako se ističe, doprineo i razvoj klijentskih programa u oblasti maloprodaje i veleprodaje, kao i povećanje kvaliteta robe i usluga na benzinskim stanicama kompanije.

"Uprkos negativnim makroekonomskiem uslovima, prema rezultatima za devet meseci 2013. godine, NIS je očuvao svoj doprinos podršci pravaca koji su važni za stabilan razvoj Srbije," rekao je generalni direktor NIS-a, Kiril Kravčenko.

Reč je o realizaciji projekata u oblasti ekologije, podršci socijalnoj sferi i razvoju  kadrovskog potencijala, naveo je on.

Kravčenko je naglasio da raste i doprinos NIS-a domaćoj ekonomiji, te da je obim poreskih davanja te kompanije za tri kvartala 2013. godine gotovo dva puta veći od istog pokazatelja u 2009 godini.

"U delu razvoja biznisa ključni prioritet ostaje obnavljanje tehnološke baze i uvođenje inovacija. Ta politika već daje rezultate, jer povećavamo proizvodne pokazatelje, stvarajući stabilnu resursnu bazu za budućnost", poručio je Kravčenko.

Iako uzdržano ocenjujemo makroekonomske perspektive do kraja godine, nadamo se da će NIS uspeti da realizuje zadatke koje su pred kompaniju u ovoj godini postavili akcionari, dodao je generalni direktor NIS-a.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image