• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi zakupili "Beko" u Svilajncu

Izvor Tanjug

Francuska firma "Motifs" iz Pariza, zakupila je, na tri godine, bivšu Fabriku konfekcije "Beko" u Svilajncu u kojoj će raditi oko 100 radnika.

Već od sutra počinju priprema za početak proizvodnje .

Ugovor o zakupu potpisali su danas, u Skupštini opštine, vlasnik "Motifsa" Frenk Uri i predsednik opštine Predarag Milanović koji je rekao da je planirana proizvodnja 500.000 komada vredne više od 4.000.000 evra, koja je namenjena tržištu Francuske.

Reč je o firmi, čiji su vlasnici Francuzi srpskog porekla, a bavi se konfekcijskom
proizvodnjom više od 40 godina i radi za velike modne kuće.

Na bivšoj Fabrici Beogradske konfekcije "Beko" u Svilajcu pri kraju su radovi na rekonstrukciji i biće spremna za proizvodnju za oko mesec dana, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Svilajnac .

Reč je o objektu u centru grada, površine 2.976 kvadratnih mertara, koji je sa opremom, iventarom i zemljištem, kupila opština u aprilu na licitaciji, objasnio je Milanović.

Fabrika Beko je bila u stečaju i deset godina nija radila, a za njenu kupovinu Skupština opštine Svilajnac, odlukom odbornika, se zadužila kod banke kreditom od 50.000.000 dinara.

Početkom godine Skupština opštine (SO) Svilajnac je donela odluku da podigne kredit od 50 miliona dinara i kupi ovu fabriku, koja deset godina ne radi, nađe "nekog" titulara" i stavi je u funkciju, objasnio je Milanović.

"Naša ideja u startu je bila da mi postanemo vlasnici, da objekat dovedemo u stanje za normalnu upotrebu i da nađemo domaćeg ili stranog poslodavca koji će pokrenuti proizvodnju", rekao je Milnović, ističući da su ga našli u firmi "Motifs".

Pogon Beka se nalazi u centru grada, napominjući da je to bila poslednja fabrika u Svikajncu koja nije imala vllasnika.

U bivšoj Fabrici VIS, Kompanija "PORR" iz Austrije je pokrenula proizvodnju betonskih železničkih pragova a u bivšoj Štampariji "1. maj", proizvodnju ambalaže italijanska firma "Conte 3", podsetio je Milanović.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image