• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren sajam poslova za studente i diplomce

Izvor Beta

Deveti sajam poslova za studente i diplomce tehničkih i tehnoloških fakulteta "Kreiraj svoju budućnost", na kome učestvuje više od 40 kompanija, otvoren je danas u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu.

Na sajmu, na kome će poslove pored ostalih ponuditi i kompanije Majrosoft, VIP, Aseko, Erikson, učestvuju studenti i diplomci 16 fakulteta iz čitave Srbije.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Branko Kovačević kazao je da je kopmarativna prednost Srbije u odnosu na zemlje regiona i sveta činjenica "da najbolja deca studiraju tehniku".

"Najbolji su otišli u tehniku, a najgori u politiku. Zbog toga nema pravih investitora, ali se nadam da će stvari uskoro krenuti na bolje", kazao je Kovačević na otvaranju sajma.

O značaju sajma govorila je i predstavnica Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) Nevena Letić koja je ukazala da je u Srbiji trenutno nezaposleno oko 210.000 mladih.

Letić je navela da bi poslodavci na sajmu trebalo da otvore svoja vrata studentima za stučnu praksu pošto je, kako je istakla,najveća prepreka diplomcima u traženju posla nedostatak radnog iskustva.

Sajam, koji traje dva dana, organizovali su studenti tehničkih fakulteta uz pordršku Unevrziteta u Beogradu, NZS-a, Kancelarija za mlade Gradske uprave Beograda i Srpske asocijacije menadžera.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Mislite elektrotehnickih i IT fakulteta, nigde ne vidim ponudu za tehnicka usmerenja sa TMF,RGF, saobracajni,gradjevina...Ocigledno nema ni potrebe za tim...

special image