• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pentagon: Donosili mu ručak a on ih puštao na golf

Izvor Tanjug

Šef obezbeđenja Pentagona Stiven Kalveri optužen je od generalnog inspektora da je zloupotrebljavao položaj terajući zaposlene da mu donose ručak i puštajući deo osoblja da igra golf tokom radnog vremena.

Kako navode mediji u SAD, Kalveri koji je direktor civilne agencije za obezbeđenje, koju je angažovao Pentagon, našao se na udaru Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane, nakon žalbi kolega i zaposlenih.

U izveštaju na 40 strana, koji je završen u februaru, ali je tek sada javno prikazan, Kalveri se tereti da je "zloupotrebio zaposlene u svojoj kancelariji tako što se stalno oslanjao na njih da mu donose ručak i kafu, što nije deo njihovih zvaničnih zaduženja".

On je, odgovarajući na te optužbe, rekao da je smatrao da bi mu zaposleni rekli da se osećaju neprijatno zbog toga i da on onda to od njih ne bi tražio.

U izveštaju se dodaje da je Kalveri uvek plaćao svoj ručak ili kafu koju su mu donosili podređeni.

Takođe, u izveštaju se navode i dva slučaja kada je za 100 do 150 zaposlenih potpisao dozvolu da učestvuju na golf turnirima tokom radnog vremena i da im se četiri sata koliko su bili odsutni upišu u plaćene sate.

Kalveri je na te optužbe odgovorio da je smatrao da zaposleni na taj način "jačaju timski duh".

Generalni inspektorat je otkrio i da je jedan neimenovani rođak šefa obezbeđenja Pentagona koristio službenu streljanu, upotrebljavajući oružje koje pripada Pentagonu u čemu su mu pomagala i dva službenika Ministarstva.

U zaključku, inspektorat je predložio da se protiv Kalverija sprovede "adekvatna akcija", ne precizirajući kakva bi kazna mogla da bude.

Portparol Pentagona pukovnik Tom Kroson rekao je da će Kalveri biti kažnjen "adekvatnom administrativnom merom", ali nije želeo da kaže kakvom, pravdajući to razlozima privatnosti.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image