• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajatović mesečno zarađuje 38.000 evra?

Izvor mondo.rs

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, ubedljivo je najplaćeniji državni funkcioner, koji po zvaničnim podacima dobija platu za čak pet funkcija koje obavlja.

On je "zaboravio" da prijavi još dva rukovodeća mesta na kojima zarađuje ukupno 2,3 miliona dinara mesečno, piše štampa.

Kako "Naše novine saznaju", Bajatović prima apanažu od 10.000 evra kao generalni direktor firme "Južni tok Srbija" ali i kao član Nadzornog odbora kompanije "Sogaz".

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Bajatović obavlja pet funkcija na kojima mesečno inkasira čak 17.700 evra.

Kako je navedeno u poslednjem izveštaju od aprila ove godine, on radi u "Srbijagasu", "Jugorosgasu", Podzemnom skladištu gasa "Banatski dvor", u "Informatici" i kao narodni poslanik.

Ipak, Bajatović  Agenciji nije prijavio da zarađuje i dodatnih 20.000 evra svakog meseca, i to u firmama "Južni tok Srbija" i "Sogaz".

Tako njegova ukupna mesečna primanja dostižu neverovatnih 37.700 evra ili 4,3 miliona dinara.

Generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost" Mario Spasić ocenjuje da je ponašanje Bajatovića, ali i Agencije skandalozno.

"Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije jasno definiše obaveze državnih funkcionera i svako neprijavljivanje je kršenje zakonske obaveze, a na kraju krajeva i moralne. Agencija se, nažalost, pretvorila u birokratsku službu koja se suštinski ne bavi borbom pritiv korupcije već samo evidentira dostavljene podatke bez uplitanja u to da li su oni tačni. Agencija je u prilici da proveri izveštaj o imovini i prihodima Bajatovića, koji se već bavi bezobrazno velikim i nedopustivim brojem funkcija", kaže Spasić.

On navodi da je čak sporno što jedan čovek obavlja sedam vrlo ozbiljnih funkcija, gde je i interes države stavljen u ruke jednog čoveka.

"To je u svakom normlanom društvu nedopustivo. Ipak, Agencija je očigledno dozvolila da on radi kao da nije u skuobu intersa. Zato se i postavlja pitanje samog rada Agencije, odnosno nerada", naglašava Spasić.

On dodaje da je pitanje koliko ovakvih slučajeva ima, a da i ne znamo.

"Agencija je pak vrlo revnosna prema nekim anonimnim opštinama, recimo, a kada se radi o ovako ozbiljnim poslovima kojima se bavi Bajatović, oni to odobravaju i svesno ne rade u skladu sa zakonom", zaključuje Spasić.

Bajatović juče nije odgovarao na poruke i pozive kako bi mu bilo postavljeno pitanje zašto nije prijavio dve funkcije i prihode koje na njima ostvaruje, navodi list.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PEĐA

Ovaj je plaćeniji od Obame i Putina zajedno. K'o da proizvodi atomsku energiju a ne gubitke:-)

racundzija

tako dodjemo do racunice da je njegov radni sat 215€ (38000/22/8). Ozbiljno. Takodje, na svakom od svojih sedam radnih mesta ne provede ni jedan puni radni dan nedeljno. hohstapleraj, javasluk i sramota

anca

znaju i za njega ovi iz vlasti,ne diraju ga,uhvatili se samo Miškovića siromasnog,e ti upravni odbori osakatiše zemlju,koju stvarno treba napuštati,SRAMOTA,bežite deco,niste najgorí,drugi ce vam dati bar platu za vas rad

special image